YIT käynnistää hoivahybridihankkeen rakentamisen Vantaalla

8a8dce05e56b3fa0_800x800ar

YIT käynnistää KOy Avian Elämänkaarikodit -hoivahybridihankkeen rakentamisen Vantaan Veromiehessä. Hankkeen arvo on noin 21 miljoonaa, ja se on osa kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö Fastighets AB:n kanssa solmittua puitesopimusta hoivahankkeiden rakentamisesta eri puolelle Suomea. ”Yhteistyö YIT:n kanssa on vahvistanut kiinteistösalkkuamme ja tukenut asiakkaidemme liiketoimintaa useilla laadukkailla ja viihtyisillä hoivakohteilla, ja on ilahduttavaa toteuttaa yhdessä uusi kohde pääkaupunkiseudulle”, kertoo Hemsö Fastighets AB:n Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen .

bb4e768ca603b1b7_800x800ar

Hankkeeseen rakennetaan senioritalo, johon tulee 60 tehostetun palveluasumisen paikkaa sekä 66 senioriasuntoa. Hankkeen on tarkoitus valmistua keväällä 2019.  Vuokralaiseksi kohteeseen tulee Attendo Oy pitkällä vuokrasopimuksella. Lisäksi hankkeeseen rakennetaan 72-paikkainen päiväkoti, jonka vuokralaiseksi tulee Touhula Varhaiskasvatus Oy. Avian Elämänkaarikodit tarjoavatkin ainutlaatuisen kohtaamispaikan lapsille ja vanhuksille.  ”Olemme kokeilleet mallia, jossa hoivakoti ja päiväkoti sijaitsevat samassa kiinteistössä aiemmin Espoossa. Kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia ja lähdemme nyt toteuttamaan sukupolvia yhdistävää hoivamallia innostuneina suuremmassa mittakaavassa Vantaalla.  Kohteen sijainti asuinalueiden ja kauppakeskusten ääressä on loistava tähän tarkoitukseen”, toteavat Lauri Korkeaoja , Attendon yhteiskuntasuhdejohtaja ja Heidi Valio , Touhulan aluejohtaja, Attendon ja Touhulan puolesta.

YIT on kehittänyt pitkäjänteisesti Veromiehen vanhaa toimitila-aluetta, johon uuden asemakaavan myötä rakentuu nyt asunto- ja palvelutiloja Vantaan nopeimmin kasvavalle ja uudistuvalle alueelle. Hoivahybridi sijaitsee Kehä III:n ja Tikkurilantien välissä ja Aviapoliksen juna-aseman tuntumassa lähellä lentoasemaa, Jumbon kauppakeskusta ja Flamingon viihdekeskusta. Lähellä sijaitsee myös YIT:n kehittämä Avia Centre -toimistokompleksi, ja lisäksi YIT suunnittelee myös alueelle asuntotuotantoa.

”KOy Avian Elämänkaarikodit edustaa uudenlaista hoivakohdetta, sillä se sijaitsee osana urbaania asuinaluetta, jossa palveluita on helppo tarjota palvelutalon lähiympäristöönkin”, kertoo hankkeen kehittämisestä vastaava Anne Suojoki.

YIT:llä ja Hemsöllä on ollut myös muita puitesopimuksen piirissä toteutettuja hankkeita, joista Niemenrannan Johannes -hoivakoti Tampereella luovutettiin nyt joulukuun alussa Attendolle, joka on kohteessa vuokralaisena. Hankkeen arvo on noin 10 miljoonaa euroa, ja YIT tiedotti rakentamisen aloituksesta joulukuussa 2016.

Keskustakirjasto Oodin avajaisiin on vuosi aikaa

a00b39bc0cbe3ef9_800x800ar

Kansalaistorille nousevan kirjaston julkisivu on juhlavalaistu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi 5.–6.12.2017.

Helsingin kaupungin keskustakirjaston Oodin avajaisiin on aikaa melko tarkalleen vuosi. Rakennustyöt Oodin työmaalla ovat niin pitkällä, että rakennuksen poikkeuksellinen arkkitehtuuri ja muoto alkavat hahmottua.

”Oodin poikkeuksellinen arkkitehtuuri on syvällä sen rakenteessa. Tästä syystä rakennuksen kohoamista on erityisen mielenkiintoista seurata. Samasta syystä myös yhteydenpito ja yhteistyö meidän ja työmaan välillä on hyvin tiivistä, kertoo Oodin suunnitelleen ALA-arkkitehtitoimiston osakas Antti Nousjoki .

Keskustakirjasto koostuu harvinaislaatuisen teräsrunkoisen sillan ja rakennuksen yhdistelmästä. Teräskaaret saapuivat työmaalle ja asennettiin paikoilleen helmi-maaliskuussa tänä vuonna.

”Rungon kaariratkaisun vuoksi rakenteissa on otettava huomioon tietty liikkumavara, joka tulee jäämään myös valmiiseen rakennukseen. Jousto on käytännössä niin vähäinen, ettei kirjastossa kävijä sitä huomaa”, kertoo YIT:n vastaava työnjohtajaTero Seppänen .

Ensimmäiset vesikattoelementtinsä Oodi sai elokuussa ja julkisivuelementtinsä rakennuksen pohjoispäätyyn syyskuussa. Lokakuussa työmaalla aloitettiin kolmannen kerroksen ulkolasituksen asennus. Tällä hetkellä meneillään on itäsivun lasirakenteiden asennus.

”Lasijulkisivun rakenneyksityiskohdat ovat erityisen kunnianhimoiset. Lasien printtikuviot on toteutettu aivan uudenlaisella painotekniikalla. Kuviossa toistuvien pisteiden paikat on määritelty algoritmin avulla siten, ettei kuviossa ole toistuvuutta, niin sanottua tapettiefektiä. Lopputulos tulee olemaan usvainen, kuin pilvi olisi laskeutunut ikkunoiden tasalle, Nousjoki kuvailee.

Ensi vuoden aikana Oodissa siirrytään vahvasti sisävalmistusvaiheen töihin. Nousjoki kertoo kuitenkin odottavansa erityisesti rakennuksen puuverhoilun asentamista.

”Puu tulee pehmentämään rakennusta ja oikeastaan koko Töölönlahden tunnelmaa ja arkkitehtuuria. Toistaiseksi Oodin mittakaavat ja se, miten elegantisti rakennus istuu ympäristöönsä ovat yllättäneet meidät vain iloisesti”, Nousjoki sanoo.

”Oodin avautumiseen valmistaudutaan tällä hetkellä 100 000 kirjan kokoelmaa kartuttamalla, suunnittelemalla uusia palveluja yhdessä monien yhteistyökumppanien kanssa sekä opastesuunnittelulla. Myös henkilöstön valitseminen käynnistyy pian”, kertoo Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara .

Oodia suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä kirjaston tulevien asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Viimeksi kaupunkilaiset kertoivat mielipiteensä kirjastoon tulevista istuimista.

Helsingin Keskustakirjasto Oodi on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden merkkihanke. Sen laajuus on noin 17 000 bruttoneliömetriä. Pääarkkitehtina toimii Arkkitehtitoimisto ALA Oy. Kirjasto avaa ovensa joulukuussa 2018. Sen rakentamiskustannukset ovat noin 98 miljoonaa euroa.

Helsingin kaupunki on valaissut Oodin työmaan sinivalkoisin värein 5. ja 6.12. Suomi100-juhlavuoden kunniaksi. Keskustakirjaston harjannostajaisia vietetään toukokuussa 2018.

Katso video Oodin rakentumisesta: http://bit.ly/2z9U6GW 
Lisätietoja: 
www.keskustakirjasto.fi

YIT käynnistää uuden asuinkerrostalohankkeen Moskovan alueella, Venäjällä

9025e22b575a18f5_org

YIT käynnistää uuden kerrostalohankkeen rakentamisen Zhukovskissa, Moskovan alueella, Venäjällä. Kohteeseen rakennetaan noin 220 asuntoa sekä liiketilaa. Kohteen kokonaisarvo on noin 15 miljoonaa euroa ja se valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä. Aloitus kirjattiin toiselle vuosineljännekselle.

Projekti on Microdistrict 5A -aluekehityshankkeen uusin vaihe. Kymmenen vuoden aikana Microdistrict 5A -hankkeessa on jo valmistunut asuntoja yli 180,000 asuinneliömetriä. Hanke sijaitsee metsäisen puistoalueen vieressä ja kauppakeskukset sekä koulut ovat helposti saavutettavissa. Zhukovski tunnetaan tiede- ja ilmailukaupunkina.

YIT on allekirjoittanut lopullisen sopimuksen Keski-Pasilan Tripla-hankkeen hotellin toteuttamisesta

973bd3691dbe4b19_org

Tripla Hotelli

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Helsingin Keski-Pasilan Triplan-hankkeeseen kuuluvan hotellin toteuttamisesta. Hotellioperaattoriksi tulee Sokotel Oy pitkällä vuokrasopimuksella ja sijoittajaksi Exilion Management Oy:n hallinnoima kommandiittiyhtiö, jonka omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Valtion Eläkerahasto ja Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas. Kauppa on tavoitteena toteuttaa vielä 2017 toisen vuosineljänneksen aikana kaupan voimaantulon ehtojen täytyttyä. Hotellin on arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2020. Sopimuksen arvo YIT:lle on alustavasti noin 88 miljoonaa euroa.

”Tripla-hanke on edennyt suunnitelmien mukaan tai jopa edellä aikataulua. Erinomainen sijainti, loistavat kulkuyhteydet ja Triplan palvelut luovat ainutlaatuiset puitteet hotellille”, kertoo Triplan hankejohtaja Tapio Salo YIT:ltä.

Hotelliin tulee noin 430 huonetta, ja se on kapasiteetiltaan Suomen suurimpia. Hotelli rakennetaan Platina-tason LEED-ympäristösertifikaatin mukaisesti. ”Olemme tyytyväisiä Tripla-hankkeen etenemiseen ja siihen, että olemme mukana kehittämässä uudistuvaa Pasilaa. Uskomme vahvasti alueen potentiaaliin Helsingin toisena keskuksena liikennevirtojen kohtauspisteessä ja aktiivisten tapahtumapaikkojen läheisyydessä”, Exilion Management Oy:n toimitusjohtaja Ari Talja kommentoi.

Hotellin modernista ja tyylikkäästä sisustuksesta vastaa suunnittelutoimisto Fyra, joka on tullut tunnetuksi Sokotelin partnerina uuden aikakauden hotellielämysten kehittäjänä eri hotellihankkeissa. Tilojen ja ratkaisujen fuusioituminen, monikäyttöisyys sekä asiakkaiden kirjavuuden ja tarpeiden huomioon ottaminen ovat keskeisiä teemoja myös Tripla-hankkeessa. ”Hotellimajoituskysyntä on kasvussa Suomessa, johon vaikuttaa hyvä taloustilanne sekä kasvanut kansainvälinen kiinnostus Suomen matkailumahdollisuuksia kohtaan. Tripla-kokonaisuuteen tuleva hotellimme on jatkoa Sokotelin menestyksekkäille avauksille ja uudistuksille”, kertoo Sokotel Oy:n talousjohtaja Jani Vahala.

Pasilasta rakentuu tulevina vuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen kohtauspaikka, jonka asukkaiden ja työpaikkojen määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. Alueen kehittäminen alkaa YIT:n Tripla-hankkeella, johon hotellin, kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen lisäksi rakennetaan toimistotiloja ja asuntoja. Myös Pasilan asema ja sen yhteyteen toteutettava joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta. Helsingin kaupunki on kaavoittanut Triplan pohjoispuolelle Ratapihakorttelit, joihin rakennetaan asuntoja 3 000 asukkaalle. Tammikuussa 2017 käynnistyi kansainvälinen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu Triplan eteläpuolelle suunnitteilla olevasta tornialueesta.

YIT käynnistää asunto- ja toimitilakohteen rakentamisen Oulussa

YIT käynnistää Resiinakorttelin aluehankkeen kolmannen vaiheen Oulun Etu-Lyötyn alueella. Kolmas vaihe käsittää noin 80 asuntoa sekä toimistotilaa kahteen ensimmäiseen kerrokseen. Kohteen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa ja sen on määrä valmistua vuoden 2018 lopussa. Rakentaminen aloitetaan heti ja aloitus kirjataan toiselle vuosineljännekselle.

Asunto Oy Oulun Pillipiipari on kolmas vaihe ns. Resiinakorttelin rakentamisessa. Kaikkiaan YIT on rakentanut Etu-Lyöttyyn jo 22 kohdetta ja noin 1 100 asuntoa vuodesta 2003 alkaen. Resiinakortteliin on tämän jälkeen käynnistämättä enää yhden asuinrakennuksen rakentaminen. Pillipiipari sijaitsee erinomaisella paikalla Oulun keskustan ja runsaslukuisten palveluiden välittömässä läheisyydessä. Rakennukseen tulee yhteensä 12 kerrosta, joten ylimmistä kerroksista avautuvat hienot näkymät eri puolille Oulun kaupunkia, parhaimmillaan aina merelle asti. Pillipiiparin asunnot ovat ennakkomarkkinoinnissa.

YIT käynnistää toisen kerrostalokohteen rakentamisen Turun Fabriikissa

a6ebfcdced71fce4_800x800ar

YIT Turun Fabriikin Focus

YIT käynnistää kerrostalokohteen rakentamisen Turun Fabriikissa. Asunto Oy Turun Fabriikin Focus on alueen toinen kohde ja siihen tulee noin 90 asuntoa. Kohteen kokonaisarvo on noin 15 miljoonaa euroa ja se kirjataan toisen vuosineljänneksen aloituksiin. Kohde valmistuu elokuussa 2018.

Focus sijaitsee uudella ja urbaanilla Fabriikin asuinalueella osana historiallista uutta Turkua, Kulttuurikeskus Logomon vieressä. Alueen kulkuyhteydet ovat hyvät lähellä sijaitsevien päärautatieaseman ja linja-autoaseman ansiosta. Focuksen asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin, joissa jokaisessa on lasitettu tai ranskalainen parveke. Alueelle on tulossa uusi kävelysilta, jota pitkin kauppatorille on alle kilometrin matka. Focuksen asunnot tulivat tänään ennakkomarkkinointiin.Lue lisää kohteesta YIT:n asuntosivuilta .

YIT käynnistää kerrostalokohteen rakentamisen Helsingin Lauttasaaressa

88b8210ee5f28e27_800x800ar

YIT käynnistää kerrostalokohteen rakentamisen Helsingin Lauttasaaressa. Kohde on Asunto Oy Helsingin Luhtahuitti, johon tulee 54 myytävää asuntoa. Kohteen arvo on noin 23 miljoonaa euroa, ja se valmistuu keväällä 2019. Kohde kirjataan ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskantaan. Kyseessä on toinen kohde YIT:n kehittämässä korttelissa, joka muodostuu neljästä asunto-osakeyhtiöstä. Ensimmäinen kohde, Koskikara, valmistuu toukokuussa 2017.

Luhtahuitti tarjoaa ainutlaatuista asumista meren lähellä. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen koteihin, ja lähes jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Kohde sijaitsee aivan Lauttasaaren koulun ja Liikuntapuiston vieressä erinomaisten kulkuyhteyksien varrella lähellä myös tulevia metroasemia. Lähellä sijaitsee myös YIT:n rakentama Kauppakeskus Lauttis, joka tarjoaa ruokakauppojen lisäksi ravintoloita, kahviloita ja lukuisia erikoisliikkeitä. Luhtahuitin asunnot ovat parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa. Lue lisää kohteesta YIT:n asuntosivuilta.

YIT rakentaa asuntorahastolle asuntoja noin 13 miljoonan euron arvosta

YIT on allekirjoittanut sopimukset yhteensä kolmen asuntohankkeen rakentamisesta asuntorahastolle pääkaupunkiseudulle. Sopimusten arvo on yhteensä noin 13 miljoonaa euroa, ja kohteisiin rakennetaan yhteensä noin 70 asuntoa.

Hankkeiden rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2017 ja valmistuvat alkuvuodesta 2018. Hankkeet kirjataan vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan. Hankkeet ovat osa asuntorahaston kanssa aiemmin solmittuja esisopimuksia, joiden mukaisia hankkeita on tavoitteena käynnistää vielä kevään 2017 aikana lisää.

YIT toteuttaa Postin terminaalihankkeen Vantaalle

86c466a02059ed1f_800x800ar

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Postin kanssa terminaalihankkeen toteuttamisesta Vantaan Viinikkalassa. Noin 26 000 neliömetrin laajuisen terminaalirakennuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa maaliskuussa, ja se valmistuu kesällä 2018. Hankkeen kokonaisarvo YIT:lle on noin 29 miljoonaa euroa. Hanke sijaitsee Kehä III:n ja Helsinki-Vantaan lentokentän välissä YIT:n kehittämällä K3 Logistics -alueella.

”Terminaalin sijainti on ihanteellinen sekä Postin että meidän asiakkaidemme materiaalivirtojen kannalta. Terminaali vastaa Postin kasvavien rahtivolyymien tarpeisiin”, sanoo Postin Kuljetuspalveluiden johtaja Jaakko Kaidesoja .

”Postin ja YIT:n yhdessä suunnittelema uuden sukupolven tavaraterminaali edustaa niin teknisesti kuin toiminnallisesti alan terävintä kärkeä”, toteaa Heikki Lähdesniemi , hankkeen hankekehityspäällikkö YIT:ltä.

”Jatkamme nyt tämän merkittävän terminaalin sekä samalla koko K3:n työpaikka-alueen rakentamista pääkaupunkiseudun logistisessa ytimessä”, sanoo Kalle Isometsä, yksikönjohtaja YIT:ltä.

YIT aloittaa jo toisen asuntokohteen rakentamisen Ranta-Tampellassa, Tampereella

81a075ade2f55600_org

YIT käynnistää toisen asuinkerrostalokohteen rakentamisen Ranta-Tampellan aluehankkeessa Tampereella. Kohde on Kanavakorttelin osana oleva Asunto Oy Tampereen Kanavanvahti, johon tulee 92 asuntoa ja yhteensä noin 4 500 neliömetriä asuinpinta-alaa. Kohteen arvo on noin 30 miljoonaa euroa, ja se valmistuu syksyllä 2018.

Kanavakortteliin on suunnitteilla viisi taloyhtiötä, joista Kanavavahti on ensimmäinen. Asuntojen keskeinen sijainti keskustan lähellä ja alueelle rakennettavan kanavan varrella luovat puitteet ainutlaatuiselle asumiselle.

Ranta-Tampella on yksi suurimmista rakennusalueista Tampereella tulevien vuosien aikana. Alue rakennetaan useassa vaiheessa Tampellan alueen ranta-alueelle kantakaupungin jatkeeksi Näsijärven rantaan. Aluehankkeessa on mukana useita toimijoita ja hankkeen kokonaisarvo on noin 900 miljoonaa euroa. Noin 16,5 hehtaarin alueelle rakennetaan yhteensä yli 2 000 uutta asuntoa. YIT on suurin rakentaja alueella, ja sen tonttien rakennusoikeus on noin 80 000 kem2 (kerrosala).  Alueen esirakentamistyöt aloitettiin kesällä 2014 ja koko alueen odotetaan valmistuvan vuoteen 2030 mennessä.