YIT käynnistää uuden asuinkerrostalohankkeen Moskovan alueella, Venäjällä

9025e22b575a18f5_org

YIT käynnistää uuden kerrostalohankkeen rakentamisen Zhukovskissa, Moskovan alueella, Venäjällä. Kohteeseen rakennetaan noin 220 asuntoa sekä liiketilaa. Kohteen kokonaisarvo on noin 15 miljoonaa euroa ja se valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä. Aloitus kirjattiin toiselle vuosineljännekselle.

Projekti on Microdistrict 5A -aluekehityshankkeen uusin vaihe. Kymmenen vuoden aikana Microdistrict 5A -hankkeessa on jo valmistunut asuntoja yli 180,000 asuinneliömetriä. Hanke sijaitsee metsäisen puistoalueen vieressä ja kauppakeskukset sekä koulut ovat helposti saavutettavissa. Zhukovski tunnetaan tiede- ja ilmailukaupunkina.

YIT on allekirjoittanut lopullisen sopimuksen Keski-Pasilan Tripla-hankkeen hotellin toteuttamisesta

973bd3691dbe4b19_org

Tripla Hotelli

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Helsingin Keski-Pasilan Triplan-hankkeeseen kuuluvan hotellin toteuttamisesta. Hotellioperaattoriksi tulee Sokotel Oy pitkällä vuokrasopimuksella ja sijoittajaksi Exilion Management Oy:n hallinnoima kommandiittiyhtiö, jonka omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Valtion Eläkerahasto ja Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas. Kauppa on tavoitteena toteuttaa vielä 2017 toisen vuosineljänneksen aikana kaupan voimaantulon ehtojen täytyttyä. Hotellin on arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2020. Sopimuksen arvo YIT:lle on alustavasti noin 88 miljoonaa euroa.

”Tripla-hanke on edennyt suunnitelmien mukaan tai jopa edellä aikataulua. Erinomainen sijainti, loistavat kulkuyhteydet ja Triplan palvelut luovat ainutlaatuiset puitteet hotellille”, kertoo Triplan hankejohtaja Tapio Salo YIT:ltä.

Hotelliin tulee noin 430 huonetta, ja se on kapasiteetiltaan Suomen suurimpia. Hotelli rakennetaan Platina-tason LEED-ympäristösertifikaatin mukaisesti. ”Olemme tyytyväisiä Tripla-hankkeen etenemiseen ja siihen, että olemme mukana kehittämässä uudistuvaa Pasilaa. Uskomme vahvasti alueen potentiaaliin Helsingin toisena keskuksena liikennevirtojen kohtauspisteessä ja aktiivisten tapahtumapaikkojen läheisyydessä”, Exilion Management Oy:n toimitusjohtaja Ari Talja kommentoi.

Hotellin modernista ja tyylikkäästä sisustuksesta vastaa suunnittelutoimisto Fyra, joka on tullut tunnetuksi Sokotelin partnerina uuden aikakauden hotellielämysten kehittäjänä eri hotellihankkeissa. Tilojen ja ratkaisujen fuusioituminen, monikäyttöisyys sekä asiakkaiden kirjavuuden ja tarpeiden huomioon ottaminen ovat keskeisiä teemoja myös Tripla-hankkeessa. ”Hotellimajoituskysyntä on kasvussa Suomessa, johon vaikuttaa hyvä taloustilanne sekä kasvanut kansainvälinen kiinnostus Suomen matkailumahdollisuuksia kohtaan. Tripla-kokonaisuuteen tuleva hotellimme on jatkoa Sokotelin menestyksekkäille avauksille ja uudistuksille”, kertoo Sokotel Oy:n talousjohtaja Jani Vahala.

Pasilasta rakentuu tulevina vuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen kohtauspaikka, jonka asukkaiden ja työpaikkojen määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. Alueen kehittäminen alkaa YIT:n Tripla-hankkeella, johon hotellin, kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen lisäksi rakennetaan toimistotiloja ja asuntoja. Myös Pasilan asema ja sen yhteyteen toteutettava joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta. Helsingin kaupunki on kaavoittanut Triplan pohjoispuolelle Ratapihakorttelit, joihin rakennetaan asuntoja 3 000 asukkaalle. Tammikuussa 2017 käynnistyi kansainvälinen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu Triplan eteläpuolelle suunnitteilla olevasta tornialueesta.

YIT käynnistää asunto- ja toimitilakohteen rakentamisen Oulussa

YIT käynnistää Resiinakorttelin aluehankkeen kolmannen vaiheen Oulun Etu-Lyötyn alueella. Kolmas vaihe käsittää noin 80 asuntoa sekä toimistotilaa kahteen ensimmäiseen kerrokseen. Kohteen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa ja sen on määrä valmistua vuoden 2018 lopussa. Rakentaminen aloitetaan heti ja aloitus kirjataan toiselle vuosineljännekselle.

Asunto Oy Oulun Pillipiipari on kolmas vaihe ns. Resiinakorttelin rakentamisessa. Kaikkiaan YIT on rakentanut Etu-Lyöttyyn jo 22 kohdetta ja noin 1 100 asuntoa vuodesta 2003 alkaen. Resiinakortteliin on tämän jälkeen käynnistämättä enää yhden asuinrakennuksen rakentaminen. Pillipiipari sijaitsee erinomaisella paikalla Oulun keskustan ja runsaslukuisten palveluiden välittömässä läheisyydessä. Rakennukseen tulee yhteensä 12 kerrosta, joten ylimmistä kerroksista avautuvat hienot näkymät eri puolille Oulun kaupunkia, parhaimmillaan aina merelle asti. Pillipiiparin asunnot ovat ennakkomarkkinoinnissa.

YIT käynnistää toisen kerrostalokohteen rakentamisen Turun Fabriikissa

a6ebfcdced71fce4_800x800ar

YIT Turun Fabriikin Focus

YIT käynnistää kerrostalokohteen rakentamisen Turun Fabriikissa. Asunto Oy Turun Fabriikin Focus on alueen toinen kohde ja siihen tulee noin 90 asuntoa. Kohteen kokonaisarvo on noin 15 miljoonaa euroa ja se kirjataan toisen vuosineljänneksen aloituksiin. Kohde valmistuu elokuussa 2018.

Focus sijaitsee uudella ja urbaanilla Fabriikin asuinalueella osana historiallista uutta Turkua, Kulttuurikeskus Logomon vieressä. Alueen kulkuyhteydet ovat hyvät lähellä sijaitsevien päärautatieaseman ja linja-autoaseman ansiosta. Focuksen asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin, joissa jokaisessa on lasitettu tai ranskalainen parveke. Alueelle on tulossa uusi kävelysilta, jota pitkin kauppatorille on alle kilometrin matka. Focuksen asunnot tulivat tänään ennakkomarkkinointiin.Lue lisää kohteesta YIT:n asuntosivuilta .

YIT käynnistää kerrostalokohteen rakentamisen Helsingin Lauttasaaressa

88b8210ee5f28e27_800x800ar

YIT käynnistää kerrostalokohteen rakentamisen Helsingin Lauttasaaressa. Kohde on Asunto Oy Helsingin Luhtahuitti, johon tulee 54 myytävää asuntoa. Kohteen arvo on noin 23 miljoonaa euroa, ja se valmistuu keväällä 2019. Kohde kirjataan ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskantaan. Kyseessä on toinen kohde YIT:n kehittämässä korttelissa, joka muodostuu neljästä asunto-osakeyhtiöstä. Ensimmäinen kohde, Koskikara, valmistuu toukokuussa 2017.

Luhtahuitti tarjoaa ainutlaatuista asumista meren lähellä. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen koteihin, ja lähes jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Kohde sijaitsee aivan Lauttasaaren koulun ja Liikuntapuiston vieressä erinomaisten kulkuyhteyksien varrella lähellä myös tulevia metroasemia. Lähellä sijaitsee myös YIT:n rakentama Kauppakeskus Lauttis, joka tarjoaa ruokakauppojen lisäksi ravintoloita, kahviloita ja lukuisia erikoisliikkeitä. Luhtahuitin asunnot ovat parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa. Lue lisää kohteesta YIT:n asuntosivuilta.

YIT rakentaa asuntorahastolle asuntoja noin 13 miljoonan euron arvosta

YIT on allekirjoittanut sopimukset yhteensä kolmen asuntohankkeen rakentamisesta asuntorahastolle pääkaupunkiseudulle. Sopimusten arvo on yhteensä noin 13 miljoonaa euroa, ja kohteisiin rakennetaan yhteensä noin 70 asuntoa.

Hankkeiden rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2017 ja valmistuvat alkuvuodesta 2018. Hankkeet kirjataan vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan. Hankkeet ovat osa asuntorahaston kanssa aiemmin solmittuja esisopimuksia, joiden mukaisia hankkeita on tavoitteena käynnistää vielä kevään 2017 aikana lisää.

YIT toteuttaa Postin terminaalihankkeen Vantaalle

86c466a02059ed1f_800x800ar

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Postin kanssa terminaalihankkeen toteuttamisesta Vantaan Viinikkalassa. Noin 26 000 neliömetrin laajuisen terminaalirakennuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa maaliskuussa, ja se valmistuu kesällä 2018. Hankkeen kokonaisarvo YIT:lle on noin 29 miljoonaa euroa. Hanke sijaitsee Kehä III:n ja Helsinki-Vantaan lentokentän välissä YIT:n kehittämällä K3 Logistics -alueella.

”Terminaalin sijainti on ihanteellinen sekä Postin että meidän asiakkaidemme materiaalivirtojen kannalta. Terminaali vastaa Postin kasvavien rahtivolyymien tarpeisiin”, sanoo Postin Kuljetuspalveluiden johtaja Jaakko Kaidesoja .

”Postin ja YIT:n yhdessä suunnittelema uuden sukupolven tavaraterminaali edustaa niin teknisesti kuin toiminnallisesti alan terävintä kärkeä”, toteaa Heikki Lähdesniemi , hankkeen hankekehityspäällikkö YIT:ltä.

”Jatkamme nyt tämän merkittävän terminaalin sekä samalla koko K3:n työpaikka-alueen rakentamista pääkaupunkiseudun logistisessa ytimessä”, sanoo Kalle Isometsä, yksikönjohtaja YIT:ltä.

YIT aloittaa jo toisen asuntokohteen rakentamisen Ranta-Tampellassa, Tampereella

81a075ade2f55600_org

YIT käynnistää toisen asuinkerrostalokohteen rakentamisen Ranta-Tampellan aluehankkeessa Tampereella. Kohde on Kanavakorttelin osana oleva Asunto Oy Tampereen Kanavanvahti, johon tulee 92 asuntoa ja yhteensä noin 4 500 neliömetriä asuinpinta-alaa. Kohteen arvo on noin 30 miljoonaa euroa, ja se valmistuu syksyllä 2018.

Kanavakortteliin on suunnitteilla viisi taloyhtiötä, joista Kanavavahti on ensimmäinen. Asuntojen keskeinen sijainti keskustan lähellä ja alueelle rakennettavan kanavan varrella luovat puitteet ainutlaatuiselle asumiselle.

Ranta-Tampella on yksi suurimmista rakennusalueista Tampereella tulevien vuosien aikana. Alue rakennetaan useassa vaiheessa Tampellan alueen ranta-alueelle kantakaupungin jatkeeksi Näsijärven rantaan. Aluehankkeessa on mukana useita toimijoita ja hankkeen kokonaisarvo on noin 900 miljoonaa euroa. Noin 16,5 hehtaarin alueelle rakennetaan yhteensä yli 2 000 uutta asuntoa. YIT on suurin rakentaja alueella, ja sen tonttien rakennusoikeus on noin 80 000 kem2 (kerrosala).  Alueen esirakentamistyöt aloitettiin kesällä 2014 ja koko alueen odotetaan valmistuvan vuoteen 2030 mennessä.

YIT rakentaa laadukasta ja helppoa asumista Moskovaan

b5034dff31f0ecca_800x800ar

Kholmogory

Miljoonakaupunki Moskovan asukkaat viettävät niin paljon aikaa töissä ja liikenteessä, että kotona he haluavat ottaa mahdollisimman rennosti. Moskovalaisten kiihkeä elämänrytmi vaikuttaa myös YIT:n asuntosuunnitteluun.

”Moskovalaiset eivät ole kiinnostuneita ratkomaan ylimääräisiä pulmia tai tekemään remonttia. He arvostavat asumisen helppoutta ja että uuteen asuntoon voi tarvittaessa muuttaa ilman vasaraa ja poraa”, kuvailee YIT CityStroin myynti- ja markkinointijohtaja Aleksei Haritonov.

YIT on vastannut tarpeeseen rakentamalla asuntoja, jotka on suunniteltu viimeisen päälle tavoitteena mahdollisimman vaivaton asuminen.

”Olemme tuoneet Moskovaan pohjoismaista asuntosuunnittelua. Käyttämämme materiaalit ovat markkinoiden nykyaikaisimmat. Valmistuessaan talot ovat edelläkävijöitä energiatehokkuudessa”, sanoo YIT:n Venäjä-liiketoiminta-alueen johtaja Teemu Helppolainen.

YIT:n käyttämät energiatehokkaat materiaalit ja kodin älykäs lämmönjakelu antavat asukkaalle mahdollisuuden seurata kulutustaan reaaliaikaisesti. Se säästää rahaa ja vähentää ympäristön kuormitusta.

Moskovalaisille yksi asunnon tärkeimmistä huoneista on keittiö, jonka kokoon he kiinnittivät huomiota asuntoa valitessa.

”Kotona suuri osa ajasta vietetään keittiössä. Keittiöstä on tullut paikka, jossa ei ainoastaan laiteta ruokaa vaan myös seurustellaan. Sen vuoksi monet haluavat yhdistää keittiön ja olohuoneen”, Haritonov kertoo.

YIT rakentaa lähes kaikkiin kohteisiinsa avokeittiön, jolloin asunnon jokainen neliö on järkevässä käytössä. Avokeittiö on myös tilava. Esimerkiksi kaksiossa avokeittiön keskipinta-ala voi olla jopa 17 neliömetriä.

YIT:llä pitkä historia kaupunkikuvan kehittämisessä

YIT haluaa rakentaa paitsi toimivia asuntoja myös hyviä ja miellyttäviä asuinympäristöjä.

”Talon täytyy herättää myönteisiä tunteita, sulautua ympäröivään arkkitehtuuriin ja säilyttää ulkonäkönsä myös ajan kuluessa”, Haritonov sanoo.

Esimerkiksi YIT:n Zelenyj bereg -kohteen julkisivussa YIT käytti lämpörappaustekniikkaa ja päällysmateriaalina kevytgraniittia.

”Laatat kestävät erinomaisesti lämpötilan vaihtelua, eikä niiden päällys himmene. Talon julkisivu näyttää hyvältä vuosikaudet”, Haritonov sanoo.

YIT:llä on kunniakas ja pitkä historia jatkuvasti muuttuvan Moskovan kaupunkikuvan kehittämisessä. Saavutuksiin kuuluvat pääkaupungin keskeisen maamerkin Metropol-hotellin saneeraus 1980−1990-lukujen vaihteessa sekä Tretjakovin gallerian uudisrakennuksen ja Japanin suurlähetystön rakentaminen. YIT:n rakentama Japanin Moskovan-suurlähetystö on yksi suurimpia Japanin suurlähetystöjä maailmalla.

2000-luvun Moskovassa YIT on toiminut kymmenen vuotta. Ensimmäinen asuntokohde valmistui kuusi vuotta sitten. Moskovassa YIT on rakentanut ainoastaan pistekohteita eli yksittäisiä taloja. Kaikki kohteet ovat olleet hyvin varustettuja Comfort- tai Business -luokan taloja. Uusia asuinalueita YIT on toistaiseksi rakentanut ainoastaan Moskovan ulkopuolelle.

YIT luo toimivaa infrastruktuuria

Moskovassa on lähes 12 miljoonaa asukasta ja välimatkat ovat pitkiä, joten suurin huomio kaupungin kehityksessä kiinnittyy liikenneverkon toimivuuteen. Moskovan metro on yksi maailman suurimmista, mutta poikittaisliikenne kaupungin halki on ollut hankalaa.

Liikkumista helpottaa syksyllä avattu maanpäällinen kehärautatie, joka on integroitu metroverkkoon. Siitä huolimatta liikenneverkon romahdukset ja autoruuhkaan joutuminen jopa aamuyöllä ovat edelleen tavallisia.

Moskovan kaupungilla on meneillään lukuisia digitaalisia kehityshankkeita. Se muun muassa kerää tietoa siitä, mitä reittejä vanhemmat kuljettava lapsiaan kouluun. Näin koulut osataan vastaisuudessa rakentaa liikenteen ja asumisen kannalta entistä järkevämpiin paikkoihin.

”Yksi kaupunginhallinnon päähaasteista on tehdä kaupunkiympäristöstä miellyttävä elää. Tehtävä ei ole helppo. Uusien metroasemien lisäksi täytyy vähentää infrastruktuurin kuormitusta. Täytyy luoda laadukkaita työpaikkoja sinne, missä ihmiset asuvat ja tasokas sosiaalinen infrastruktuuri niin kaupungin keskustaan kuin sen laidoille”, Haritonov toteaa.

YIT on mukana kehityksessä.

”Kiinnitämme projektiemme valmistelussa huomiota asuinalueen kehitykseen kokonaisvaltaisesti. Luomme kohteisiin sosiaalisen infrastruktuurin kouluineen, päiväkoteineen ja liiketiloineen. Sellaisen, joka vastaa alueen tarpeisiin”, Haritonov sanoo.

YIT:n kohteet Moskovassa

Zelenyj bereg (Vihreä ranta)

YIT on rakentanut kahden kerrostalon kohteen Bitsevskin luonnonpuiston lähelle. Talot ovat 10- ja 15/17-kerroksisia ja niissä on kaikkiaan 212 asuntoa. Bitsevskin puisto on Moskovan toiseksi suurin suojeltu luonnonpuisto.

Kohteessa on maanalainen parkkihalli sekä ulkoparkkialue vierailijoille. Kohteen asunnot ovat yksilöllisiä ja niiden pohjaratkaisuja voi muokata asukkaiden toiveiden mukaan. Kaikki asunnot on myyty.

Holmogory

12-kerroksinen talo sijaitsee Moskovan koillisosassa Losiny ostrov -luonnonpuiston vieressä.

Asuntoja on 104. Asunnoissa on yksilöllisiä suunnitteluratkaisuja, kuten suuret ikkunat. Pääosa asunnoista on läpitalon huoneistoja. Kohteessa on maanalainen pysäköinti. Pihalle on rakennettu lasten leikkipaikkoja ja viheralueita.

bd3cc46513f39237_800x800ar

Holmogory sai erikoispalkinnon yhdessä Venäjän arvostetuimmassa rakennusalan kilpailussa ”Paras investointi- ja rakennusprojekti 2012”.

Moskova on Euroopan suurin kaupunki

Vuonna 1147 perustetussa kaupungissa asuu lähes 12 miljoonaa ihmistä.

Tunnetaan muun muassa Punaisesta torista, koristeellisesta Pyhän Vasilin katedraalista, Leninin mausoleumista ja Bolšoi-teatterista.

”Punaisen torin nimi ei muuten liity mitenkään Neuvostoaikaan vaan vanhassa venäjänkielessä punainen tarkoittaa kaunista”, Teemu Helppolainen huomauttaa.

Moskovan metro on yksi maailman suurimmista.

Pinta-alasta kolmannes koostuu kaupunkipuistoista ja viheralueista.

Viisi lentokenttää, joista Šeremetjevon lentoasemalle lentää myös Finnair.

Helsingistä pääsee Moskovaan myös Tolstoi-yöjunalla.

 

YIT on käynnistänyt hoivahankkeiden rakentamisen Espoossa ja Tampereella

YIT on käynnistänyt Tenava-päiväkodin rakentamisen Espoossa ja Niemenrannan Johannes -hoivakodin rakentamisen Tampereella. Hankkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 13 miljoonaa euroa. Hankkeet ovat osa ruotsalaisen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö Fastighets AB:n kanssa solmittua puitesopimusta yhdeksän hoivahankkeen rakentamisesta eri puolelle Suomea. Käynnistyvät kohteet ovat ensimmäiset puitesopimuksen piirissä toteutettavat hankkeet. Mikäli kaikki puitesopimuksen alaiset kohteet toteutuvat, niiden kokonaisarvo on noin 75 miljoonaa euroa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä puitesopimuksesta, ja odotamme innolla pitkäjänteistä yhteistyötä YIT:n kanssa. Tavoitteenamme on olla osaltamme kehittämässä uusia asumisratkaisuja muun muassa ikäihmisten tarpeisiin”, toteaa Hemsö Fastighets AB:n Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen.

8fb73a9425ae5405_800x800ar

Tenava päiväkoti

Tenava-Tilli-päiväkodin rakennustyöt on aloitettu lokakuussa, ja sen on määrä valmistua kesällä 2017. Uusia päivähoitopaikkoja syntyy noin 140 kappaletta. Tilojen käyttäjäksi tulee Suomen Tenava päiväkodit Oy, jonka omistaa norjalainen Norlandia Care Group. ”Päiväkoti tarjoaa alueen perheille luontopainotteista ja pienryhmäpedagogiikkaan perustuvaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa suunnitellut päiväkodin tilat ja sen ympäristö tarjoavat erinomaiset puitteet toiminnalle”, kertoo Suomen Tenava päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Olli Lehtisalo.

bfcffd5931bfa865_800x800ar

Niemenrannan Johannes

Niemenrannan Johannes -hoivakodin rakentaminen on aloitettu joulukuussa, ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2017. YIT on solminut kohteesta vuokrasopimuksen Attendo Oy:n kanssa. “Tulevalla hoivakodilla vastataan ikäihmisten hoiva- ja asumispalveluiden kasvavaan kysyntään Tampereen seudulla. Niemenranta on uusi, kehittyvä ja viihtyisä kaupunginosa, vehreällä alueella on vetovoimaa”, sanoo Attendon aluejohtaja Tiina Talonen.

YIT:llä on Niemenrannan alueella rakenteilla myös toinen vanhemmalle sukupolvelle suunnattu hanke, omistusasuntokohteena toteutettava Nestorin Aarre, jonka rakennustyöt käynnistyivät jo vuonna 2015. YIT kehittää ja rakentaa monimuotoisia asumismahdollisuuksia erityisesti ikääntyville YIT Hoiva -konseptin mukaisesti. ”Tavoitteenamme on mahdollistaa se, että vanhukset voisivat asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan – parhaimmassa tapauksessa koko elämänsä”, kertoo YIT:n hoivahankkeiden kehittämisestä vastaava Anne Suojoki.