YIT käynnistää kerrostalokohteen rakentamisen Helsingin Lauttasaaressa

88b8210ee5f28e27_800x800ar

YIT käynnistää kerrostalokohteen rakentamisen Helsingin Lauttasaaressa. Kohde on Asunto Oy Helsingin Luhtahuitti, johon tulee 54 myytävää asuntoa. Kohteen arvo on noin 23 miljoonaa euroa, ja se valmistuu keväällä 2019. Kohde kirjataan ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskantaan. Kyseessä on toinen kohde YIT:n kehittämässä korttelissa, joka muodostuu neljästä asunto-osakeyhtiöstä. Ensimmäinen kohde, Koskikara, valmistuu toukokuussa 2017.

Luhtahuitti tarjoaa ainutlaatuista asumista meren lähellä. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen koteihin, ja lähes jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Kohde sijaitsee aivan Lauttasaaren koulun ja Liikuntapuiston vieressä erinomaisten kulkuyhteyksien varrella lähellä myös tulevia metroasemia. Lähellä sijaitsee myös YIT:n rakentama Kauppakeskus Lauttis, joka tarjoaa ruokakauppojen lisäksi ravintoloita, kahviloita ja lukuisia erikoisliikkeitä. Luhtahuitin asunnot ovat parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa. Lue lisää kohteesta YIT:n asuntosivuilta.

YIT rakentaa asuntorahastolle asuntoja noin 13 miljoonan euron arvosta

YIT on allekirjoittanut sopimukset yhteensä kolmen asuntohankkeen rakentamisesta asuntorahastolle pääkaupunkiseudulle. Sopimusten arvo on yhteensä noin 13 miljoonaa euroa, ja kohteisiin rakennetaan yhteensä noin 70 asuntoa.

Hankkeiden rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2017 ja valmistuvat alkuvuodesta 2018. Hankkeet kirjataan vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan. Hankkeet ovat osa asuntorahaston kanssa aiemmin solmittuja esisopimuksia, joiden mukaisia hankkeita on tavoitteena käynnistää vielä kevään 2017 aikana lisää.

YIT toteuttaa Postin terminaalihankkeen Vantaalle

86c466a02059ed1f_800x800ar

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Postin kanssa terminaalihankkeen toteuttamisesta Vantaan Viinikkalassa. Noin 26 000 neliömetrin laajuisen terminaalirakennuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa maaliskuussa, ja se valmistuu kesällä 2018. Hankkeen kokonaisarvo YIT:lle on noin 29 miljoonaa euroa. Hanke sijaitsee Kehä III:n ja Helsinki-Vantaan lentokentän välissä YIT:n kehittämällä K3 Logistics -alueella.

”Terminaalin sijainti on ihanteellinen sekä Postin että meidän asiakkaidemme materiaalivirtojen kannalta. Terminaali vastaa Postin kasvavien rahtivolyymien tarpeisiin”, sanoo Postin Kuljetuspalveluiden johtaja Jaakko Kaidesoja .

”Postin ja YIT:n yhdessä suunnittelema uuden sukupolven tavaraterminaali edustaa niin teknisesti kuin toiminnallisesti alan terävintä kärkeä”, toteaa Heikki Lähdesniemi , hankkeen hankekehityspäällikkö YIT:ltä.

”Jatkamme nyt tämän merkittävän terminaalin sekä samalla koko K3:n työpaikka-alueen rakentamista pääkaupunkiseudun logistisessa ytimessä”, sanoo Kalle Isometsä, yksikönjohtaja YIT:ltä.

YIT aloittaa jo toisen asuntokohteen rakentamisen Ranta-Tampellassa, Tampereella

81a075ade2f55600_org

YIT käynnistää toisen asuinkerrostalokohteen rakentamisen Ranta-Tampellan aluehankkeessa Tampereella. Kohde on Kanavakorttelin osana oleva Asunto Oy Tampereen Kanavanvahti, johon tulee 92 asuntoa ja yhteensä noin 4 500 neliömetriä asuinpinta-alaa. Kohteen arvo on noin 30 miljoonaa euroa, ja se valmistuu syksyllä 2018.

Kanavakortteliin on suunnitteilla viisi taloyhtiötä, joista Kanavavahti on ensimmäinen. Asuntojen keskeinen sijainti keskustan lähellä ja alueelle rakennettavan kanavan varrella luovat puitteet ainutlaatuiselle asumiselle.

Ranta-Tampella on yksi suurimmista rakennusalueista Tampereella tulevien vuosien aikana. Alue rakennetaan useassa vaiheessa Tampellan alueen ranta-alueelle kantakaupungin jatkeeksi Näsijärven rantaan. Aluehankkeessa on mukana useita toimijoita ja hankkeen kokonaisarvo on noin 900 miljoonaa euroa. Noin 16,5 hehtaarin alueelle rakennetaan yhteensä yli 2 000 uutta asuntoa. YIT on suurin rakentaja alueella, ja sen tonttien rakennusoikeus on noin 80 000 kem2 (kerrosala).  Alueen esirakentamistyöt aloitettiin kesällä 2014 ja koko alueen odotetaan valmistuvan vuoteen 2030 mennessä.

YIT rakentaa laadukasta ja helppoa asumista Moskovaan

b5034dff31f0ecca_800x800ar

Kholmogory

Miljoonakaupunki Moskovan asukkaat viettävät niin paljon aikaa töissä ja liikenteessä, että kotona he haluavat ottaa mahdollisimman rennosti. Moskovalaisten kiihkeä elämänrytmi vaikuttaa myös YIT:n asuntosuunnitteluun.

”Moskovalaiset eivät ole kiinnostuneita ratkomaan ylimääräisiä pulmia tai tekemään remonttia. He arvostavat asumisen helppoutta ja että uuteen asuntoon voi tarvittaessa muuttaa ilman vasaraa ja poraa”, kuvailee YIT CityStroin myynti- ja markkinointijohtaja Aleksei Haritonov.

YIT on vastannut tarpeeseen rakentamalla asuntoja, jotka on suunniteltu viimeisen päälle tavoitteena mahdollisimman vaivaton asuminen.

”Olemme tuoneet Moskovaan pohjoismaista asuntosuunnittelua. Käyttämämme materiaalit ovat markkinoiden nykyaikaisimmat. Valmistuessaan talot ovat edelläkävijöitä energiatehokkuudessa”, sanoo YIT:n Venäjä-liiketoiminta-alueen johtaja Teemu Helppolainen.

YIT:n käyttämät energiatehokkaat materiaalit ja kodin älykäs lämmönjakelu antavat asukkaalle mahdollisuuden seurata kulutustaan reaaliaikaisesti. Se säästää rahaa ja vähentää ympäristön kuormitusta.

Moskovalaisille yksi asunnon tärkeimmistä huoneista on keittiö, jonka kokoon he kiinnittivät huomiota asuntoa valitessa.

”Kotona suuri osa ajasta vietetään keittiössä. Keittiöstä on tullut paikka, jossa ei ainoastaan laiteta ruokaa vaan myös seurustellaan. Sen vuoksi monet haluavat yhdistää keittiön ja olohuoneen”, Haritonov kertoo.

YIT rakentaa lähes kaikkiin kohteisiinsa avokeittiön, jolloin asunnon jokainen neliö on järkevässä käytössä. Avokeittiö on myös tilava. Esimerkiksi kaksiossa avokeittiön keskipinta-ala voi olla jopa 17 neliömetriä.

YIT:llä pitkä historia kaupunkikuvan kehittämisessä

YIT haluaa rakentaa paitsi toimivia asuntoja myös hyviä ja miellyttäviä asuinympäristöjä.

”Talon täytyy herättää myönteisiä tunteita, sulautua ympäröivään arkkitehtuuriin ja säilyttää ulkonäkönsä myös ajan kuluessa”, Haritonov sanoo.

Esimerkiksi YIT:n Zelenyj bereg -kohteen julkisivussa YIT käytti lämpörappaustekniikkaa ja päällysmateriaalina kevytgraniittia.

”Laatat kestävät erinomaisesti lämpötilan vaihtelua, eikä niiden päällys himmene. Talon julkisivu näyttää hyvältä vuosikaudet”, Haritonov sanoo.

YIT:llä on kunniakas ja pitkä historia jatkuvasti muuttuvan Moskovan kaupunkikuvan kehittämisessä. Saavutuksiin kuuluvat pääkaupungin keskeisen maamerkin Metropol-hotellin saneeraus 1980−1990-lukujen vaihteessa sekä Tretjakovin gallerian uudisrakennuksen ja Japanin suurlähetystön rakentaminen. YIT:n rakentama Japanin Moskovan-suurlähetystö on yksi suurimpia Japanin suurlähetystöjä maailmalla.

2000-luvun Moskovassa YIT on toiminut kymmenen vuotta. Ensimmäinen asuntokohde valmistui kuusi vuotta sitten. Moskovassa YIT on rakentanut ainoastaan pistekohteita eli yksittäisiä taloja. Kaikki kohteet ovat olleet hyvin varustettuja Comfort- tai Business -luokan taloja. Uusia asuinalueita YIT on toistaiseksi rakentanut ainoastaan Moskovan ulkopuolelle.

YIT luo toimivaa infrastruktuuria

Moskovassa on lähes 12 miljoonaa asukasta ja välimatkat ovat pitkiä, joten suurin huomio kaupungin kehityksessä kiinnittyy liikenneverkon toimivuuteen. Moskovan metro on yksi maailman suurimmista, mutta poikittaisliikenne kaupungin halki on ollut hankalaa.

Liikkumista helpottaa syksyllä avattu maanpäällinen kehärautatie, joka on integroitu metroverkkoon. Siitä huolimatta liikenneverkon romahdukset ja autoruuhkaan joutuminen jopa aamuyöllä ovat edelleen tavallisia.

Moskovan kaupungilla on meneillään lukuisia digitaalisia kehityshankkeita. Se muun muassa kerää tietoa siitä, mitä reittejä vanhemmat kuljettava lapsiaan kouluun. Näin koulut osataan vastaisuudessa rakentaa liikenteen ja asumisen kannalta entistä järkevämpiin paikkoihin.

”Yksi kaupunginhallinnon päähaasteista on tehdä kaupunkiympäristöstä miellyttävä elää. Tehtävä ei ole helppo. Uusien metroasemien lisäksi täytyy vähentää infrastruktuurin kuormitusta. Täytyy luoda laadukkaita työpaikkoja sinne, missä ihmiset asuvat ja tasokas sosiaalinen infrastruktuuri niin kaupungin keskustaan kuin sen laidoille”, Haritonov toteaa.

YIT on mukana kehityksessä.

”Kiinnitämme projektiemme valmistelussa huomiota asuinalueen kehitykseen kokonaisvaltaisesti. Luomme kohteisiin sosiaalisen infrastruktuurin kouluineen, päiväkoteineen ja liiketiloineen. Sellaisen, joka vastaa alueen tarpeisiin”, Haritonov sanoo.

YIT:n kohteet Moskovassa

Zelenyj bereg (Vihreä ranta)

YIT on rakentanut kahden kerrostalon kohteen Bitsevskin luonnonpuiston lähelle. Talot ovat 10- ja 15/17-kerroksisia ja niissä on kaikkiaan 212 asuntoa. Bitsevskin puisto on Moskovan toiseksi suurin suojeltu luonnonpuisto.

Kohteessa on maanalainen parkkihalli sekä ulkoparkkialue vierailijoille. Kohteen asunnot ovat yksilöllisiä ja niiden pohjaratkaisuja voi muokata asukkaiden toiveiden mukaan. Kaikki asunnot on myyty.

Holmogory

12-kerroksinen talo sijaitsee Moskovan koillisosassa Losiny ostrov -luonnonpuiston vieressä.

Asuntoja on 104. Asunnoissa on yksilöllisiä suunnitteluratkaisuja, kuten suuret ikkunat. Pääosa asunnoista on läpitalon huoneistoja. Kohteessa on maanalainen pysäköinti. Pihalle on rakennettu lasten leikkipaikkoja ja viheralueita.

bd3cc46513f39237_800x800ar

Holmogory sai erikoispalkinnon yhdessä Venäjän arvostetuimmassa rakennusalan kilpailussa ”Paras investointi- ja rakennusprojekti 2012”.

Moskova on Euroopan suurin kaupunki

Vuonna 1147 perustetussa kaupungissa asuu lähes 12 miljoonaa ihmistä.

Tunnetaan muun muassa Punaisesta torista, koristeellisesta Pyhän Vasilin katedraalista, Leninin mausoleumista ja Bolšoi-teatterista.

”Punaisen torin nimi ei muuten liity mitenkään Neuvostoaikaan vaan vanhassa venäjänkielessä punainen tarkoittaa kaunista”, Teemu Helppolainen huomauttaa.

Moskovan metro on yksi maailman suurimmista.

Pinta-alasta kolmannes koostuu kaupunkipuistoista ja viheralueista.

Viisi lentokenttää, joista Šeremetjevon lentoasemalle lentää myös Finnair.

Helsingistä pääsee Moskovaan myös Tolstoi-yöjunalla.

 

YIT on käynnistänyt hoivahankkeiden rakentamisen Espoossa ja Tampereella

YIT on käynnistänyt Tenava-päiväkodin rakentamisen Espoossa ja Niemenrannan Johannes -hoivakodin rakentamisen Tampereella. Hankkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 13 miljoonaa euroa. Hankkeet ovat osa ruotsalaisen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö Fastighets AB:n kanssa solmittua puitesopimusta yhdeksän hoivahankkeen rakentamisesta eri puolelle Suomea. Käynnistyvät kohteet ovat ensimmäiset puitesopimuksen piirissä toteutettavat hankkeet. Mikäli kaikki puitesopimuksen alaiset kohteet toteutuvat, niiden kokonaisarvo on noin 75 miljoonaa euroa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä puitesopimuksesta, ja odotamme innolla pitkäjänteistä yhteistyötä YIT:n kanssa. Tavoitteenamme on olla osaltamme kehittämässä uusia asumisratkaisuja muun muassa ikäihmisten tarpeisiin”, toteaa Hemsö Fastighets AB:n Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen.

8fb73a9425ae5405_800x800ar

Tenava päiväkoti

Tenava-Tilli-päiväkodin rakennustyöt on aloitettu lokakuussa, ja sen on määrä valmistua kesällä 2017. Uusia päivähoitopaikkoja syntyy noin 140 kappaletta. Tilojen käyttäjäksi tulee Suomen Tenava päiväkodit Oy, jonka omistaa norjalainen Norlandia Care Group. ”Päiväkoti tarjoaa alueen perheille luontopainotteista ja pienryhmäpedagogiikkaan perustuvaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa suunnitellut päiväkodin tilat ja sen ympäristö tarjoavat erinomaiset puitteet toiminnalle”, kertoo Suomen Tenava päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Olli Lehtisalo.

bfcffd5931bfa865_800x800ar

Niemenrannan Johannes

Niemenrannan Johannes -hoivakodin rakentaminen on aloitettu joulukuussa, ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2017. YIT on solminut kohteesta vuokrasopimuksen Attendo Oy:n kanssa. “Tulevalla hoivakodilla vastataan ikäihmisten hoiva- ja asumispalveluiden kasvavaan kysyntään Tampereen seudulla. Niemenranta on uusi, kehittyvä ja viihtyisä kaupunginosa, vehreällä alueella on vetovoimaa”, sanoo Attendon aluejohtaja Tiina Talonen.

YIT:llä on Niemenrannan alueella rakenteilla myös toinen vanhemmalle sukupolvelle suunnattu hanke, omistusasuntokohteena toteutettava Nestorin Aarre, jonka rakennustyöt käynnistyivät jo vuonna 2015. YIT kehittää ja rakentaa monimuotoisia asumismahdollisuuksia erityisesti ikääntyville YIT Hoiva -konseptin mukaisesti. ”Tavoitteenamme on mahdollistaa se, että vanhukset voisivat asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan – parhaimmassa tapauksessa koko elämänsä”, kertoo YIT:n hoivahankkeiden kehittämisestä vastaava Anne Suojoki.

YIT aloitti Smartti-kohteiden rakentamisen viidessä kaupungissa Suomessa

854c7af8bfe99249_org

YIT on aloittanut Smartti-konseptin mukaiset kerrostalohankkeet viidessä kaupungissa Suomessa. Kaarinaan, Vantaalle, Jyväskylään, Lappeenrantaan ja Riihimäelle rakennetaan kaiken kaikkiaan noin 240 asuntoa, joiden yhteisarvo on lähes 32 miljoonaa euroa. Kohteiden arvioidaan valmistuvan vuoden 2017 lopussa.

Smartti-kohteiden tarjonnalla YIT vastaa toiminnallisten ja kohtuuhintaisten asuntojen kysyntään. Vakiomitoitetuissa asunnoissa väliseinien sijasta tilaa jakavat esimerkiksi kaapit, joten asunnot ovat muunneltavissa elämäntilanteen mukaan. Samoin muunneltavuutta tuovat erilaiset sisustusvaihtoehdot sekä Smartti-asuntoja varten suunniteltujen kalusteiden ja lisäkaapistojen tilausmahdollisuus.

Smartti-kohteiden varausasteet ovat olleet korkealla tasolla. Tällä hetkellä YIT rakentaa Smartteja yhdeksässä eri kaupungissa. Nyt ilmoitettujen kohteiden lisäksi Smartti-asuntoja on valmisteilla Lahdessa, Kuopiossa, Oulussa ja Tampereella.

”Smartin uusi ajattelu ja mukautuminen eri elämäntilanteisiin on otettu hyvin vastaan. Hyödynnämme jatkossakin Smartin innovaatioita”, sanoo kehitysjohtaja Marko Oinas YIT:ltä.

Smartin ominaisuuksia voit tarkastella tästä videosta: https://www.youtube.com/watch?v=1sdYav7ScBw

Lauttasaaren uusi keskus Lauttis avautuu aikataulussaan

ac27bc7f7650266d_800x800ar

Avajaisia juhlitaan 1. joulukuuta 

Kauppakeskus Lauttis avautuu Lauttasaareen 1.12. Kauppakeskuksen rakentaminen on edennyt suunnitellusti eikä Länsimetron viivästyminen vaikuta sen avaamiseen.

“Avaamme ovet torstaina klo 10 ja toivotamme kaikki tervetulleeksi saaren uuteen keskukseen”, kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas toteaa.

Kauppakeskuksessa palvelee kaksi markettia, Alko, apteekki ja runsaasti muita liikkeitä. Lisäksi keskuksessa on kahviloita ja ravintoloita. Täyteen vuokratun kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on noin 6000 kerrosneliötä, ja länteen päin avautuu laaja tori-/terassialue. Lauttikseen sijoittuu myös Lauttasaaren posti ja keskuksessa on Otto-automaatti. Lauttis palvelee sekä saarelaisten päivittäisasioinnissa että keskuksen yhteyteen myöhemmin avautuvan Lauttasaaren metroaseman myötä myös ohikulkijoiden asiointitarpeissa nopeasti ja helposti.

“Metron avauduttua asemalla arvioidaan olevan jopa 20 000 käyttäjää vuorokaudessa”, kertoo YIT:n hankepäällikkö Sanni Tuomainen.

b25daba07ba7af0a_800x800ar

Viihtyisää asumista keskeisellä paikalla

Kohteen hankekehityksestä ja toteuttamisesta on vastannut YIT. Lauttis on hyvä esimerkki hybridikohteesta, jossa on onnistuneesti yhdistetty sekä infra-, toimitila- että asuntorakentamisen osaamista tiiviissä kaupunkirakenteessa.

“Lauttis tarjoaa myös tuleville asukkaille helppoa arkea, kun asuminen, palvelut ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet keskittyvät samaan paikkaan. Keskeinen sijainti on varmasti lisännyt Lauttiksen vetovoimaa, sillä lähes kaikki Lauttikseen sijoittuvat asunnot on jo myyty”, YIT:n pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen johtaja Esa Turkka kertoo.

Kaikkiaan Lauttiksen yhteyteen rakentuu kolme asunto-osakeyhtiötä, joissa on yhteensä 136 asuntoa. Ensimmäiset asunnot valmistuvat helmikuussa ja loputkin ensi kesään mennessä.

Puomitonta pysäköintiä
Lauttiksen kahdessa kerroksessa sijaitsevat maanalaiset pysäköintitilat palvelevat kauppakeskuksen asiakkaita, taloyhtiöiden asukkaita sekä metron liityntäpysäköijiä. Pysäköintihallissa otetaan käyttöön puomiton, maksullinen ja valvontamaksuton pysäköinti. Autopay-järjestelmä on uudenlainen tapa operoida pysäköintiä: pysäköintihallissa ei ole puomeja eikä pysäköinninvalvontaa, mikä tekee pysäköinnistä sujuvaa ja käyttäjäystävällistä.

“Kehittämämme Autopay-konsepti perustuu autojen rekisterinumeroiden tunnistukseen”, EuroPark Finland Oy:n toimitusjohtaja Christer Hede kertoo.

Rekisteritunnistus aloittaa ja lopettaa pysäköintiajan, kun asiakas ajaa alueelle ja sieltä ulos eikä autoilijan tarvitse enää pysähtyä puomille. Asiakas voi valita maksutavan useista eri vaihtoehdoista.

Koko Lauttasaaren keskus

Lauttiksen kauppakeskuksen omistaa Aberdeen European Balanced Property Fund -kiinteistörahasto.

“Lauttis on monimuotoisuutensa osalta mielenkiintoinen lisä rahaston euroalueella sijaitsevien kohteiden salkkuun. Matalan riskin omaavana aluekeskuksena se sopii hyvin rahaston sijoitusstrategiaan”, Head of Asset Management Petri Bergström Aberdeenilta kertoo.

Keskuksen nimi Lauttis valittiin nimikilpailun avulla lauttasaarelaisten omalla päätöksellä. Lauttis-nimeä on käytetty Lauttasaaresta jo 1920-luvulla.

“Haluamme, että Lauttiksesta muodostuu lauttasaarelaisten uusi yhteisöllinen kohtaamispaikka ja viihtyisä saaren keskusta, jossa saa hyvää palvelua joka päivä”, kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas kiteyttää.

Lauttis

Lauttasaarentie 28
00200 Helsinki (Lauttasaari)
www.lauttis.fi

www.facebook.com/lauttiskauppakeskus/

YIT rakentaa asuntoja OP-Vuokratuotto-rahastolle noin 20 miljoonan euron arvosta

YIT ja OP-Vuokratuotto-erikoissijoitusrahasto ovat allekirjoittaneet sopimukset kahden kerrostalohankkeen rakentamisesta Vantaalle ja Järvenpäähän. Sopimusten arvo on yhteensä noin 20 miljoonaa euroa ja kohteisiin rakennetaan yhteensä noin 110 asuntoa.

Hankkeiden rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa 2016 ja valmistuvat syksyllä 2017 ja keväällä 2018.

Hankkeet ovat osa OP-Vuokratuoton kanssa aiemmin solmittuja esisopimuksia.

YIT aloittaa työt Helsingin keskustakirjaston työmaalla

8f235ac7ae2c3a6f_800x800ar

YIT on päässyt aloittamaan projektinjohtourakkansa keskustakirjaston työmaalla tänään perjantaina 18. marraskuuta.

Maanrakennus- ja kellarin betonirakennetöistä vastannut Maanrakennusliike E.M. Pekkinen on luovuttanut työmaan YIT:lle, joka jatkaa rakennustöitä maanpäällisten osien parissa.

Helsingin päärautatieaseman läheisyyteen on rakenteilla uuden ajan kirjasto, kaupunkilaisten kohtaamispaikka, julkinen tila ja energiatehokas rakennus, joka täydentää Töölönlahden kulttuurikeskittymän.

YIT aloittaa urakkansa rakennuksen rungon betonirakenteiden paikallavalutöillä ja teräsrakenteiden kokoamisella. Teräsrunkorakenteita on yhteensä yli kaksi miljoonaa kiloa, joista huomattavimmat ovat kaksi talon pituussuuntaan tulevaa, noin 100 metriä pitkää teräskotelokaarta. Teräskaarien väliaikaiset tukirakenteet pystytetään vuoden vaihteessa ja pysyvät kaarirakenteet vuoden 2017 alussa. Rakenneratkaisu mahdollistaa kirjaston suuren ja avoimen sisätilan, jonka ansiosta kirjaston aulaan ei tarvita pilareita.

b9a20ce4484a043e_800x800ar

Keskustakirjasto on uudentyyppisine rakenneratkaisuineen monipuolinen hanke, jolla on korkeat energia- ja materiaalitehokkuustavoitteet.

”Olemme innoissamme, kun pääsemme aloittamaan työt keskustakirjaston työmaalla. Hanke on mielenkiintoinen, mutta myös teknisesti haastava, joten se vaatii toteuttajiltaan innovatiivisuutta ja asiantuntevaa otetta työtehtävissään”, hankkeen projektipäällikkö Jorma Kontturi kertoo.

Keskustakirjasto on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden merkkihanke ja sen laajuus on noin 17 000 bruttoneliömetriä. Pääarkkitehtina toimii Arkkitehtitoimisto ALA Oy.

Kirjasto avaa ovensa joulukuussa 2018 ja sen rakentamiskustannukset ovat 98 miljoonaa euroa.