YIT allekirjoitti sopimuksen Lauritsalan koulun rakentamisesta elinkaarimallilla

YIT ja Lappeenrannan kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen Lauritsalan koulun rakentamisesta ja ylläpidosta. YIT vastaa elinkaarimallilla toteutettavan hankkeen suunnittelusta, toteuttamisesta ja 20 vuoden palvelujaksosta. Hankkeen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa. Sopimus kirjataan vuoden viimeisen neljänneksen tilauskantaan.

Lauritsalan uusi koulu rakennetaan vanhan vuonna 2016 puretun koulun paikalle. Se tulee palvelemaan perusopetuksen, esiopetuksen, nuorisotoimen, liikuntatoimen ja Eksoten, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluiden, tarpeita. Rakennus toteutetaan lähes 900 päivittäiselle käyttäjälle ja sen rakennusala on yli 8000 brm2. Hankkeen rakentaminen aloitetaan keväällä 2020 ja käyttäjät pääsevät uusiin tiloihin vuoden 2022 alussa, jolloin alkaa myös YIT:n palvelujakso. Pihatyöt jatkuvat kesään 2022.

Elinkaarimallin mukaisesti YIT:n vastuulla on rakennuksen käytettävyys ja käyttöolosuhteet 20 vuoden palvelujakson ajan.

”On hienoa olla toteuttamassa Lauritsalan koulua elinkaarimallilla yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa. Elinkaarimalli yhdistää tilaajan tavoitteet, suunnittelun, rakentamisen ja kiinteistön ylläpidon kokonaisuudeksi. joka varmistaa kiinteistön käytettävyyden ja kunnon koko sopimusjaksolle”, kertoo elinkaarihankkeista vastaava johtaja Hannu Soikkeli YIT:ltä.

”Lauritsalan koulu on ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettava koulu Lappeenrannassa. Odotukset ovat korkealla niin toteutusvaihetta kuin myös palvelujaksoa koskien. Odotamme ennakoitavuutta ja sujuvaa arkea koko sopimusjakson ajan”, kertoo toimitilajohtaja Katri Tolvanen Lappeenrannan Toimitilat Oy:stä.