Kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakan toinen vaihe käynnistyy

iso-omena-d-lohko-ulkomallinnus

Skanska ja Citycon Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakan D-osan rakentamisesta. Noin 17 000 bruttoneliömetrin kokoinen D-osa valmistuu keväällä 2017 samanaikaisesti Skanskan jo aiemmin aloittamien Ison Omenan urakoiden kanssa.

Ison Omenan laajennusosa avataan kaupallisesti kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen on elokuussa 2016 ja toinen keväällä 2017.

”Laajennuksen myötä Iso Omena kasvaa Suomen suurimpien kauppakeskusten joukkoon. Laajennuksen valmistuttua kauppakeskuksessa on kaikkiaan lähes 100 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa ja yli 200 erilaista liikettä ja palvelua. Kauppakeskuksen alapuolelle sijoittuu Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema ja liityntäliikenteen terminaali”, kertoo Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.

Uudistuneessa Isossa Omenassa on runsas tarjonta erikoiskaupan liikkeitä, palveluita sekä ainutlaatuinen ravintolamaailma, jossa on lukuisia erilaisia kahvila- ja ravintolatoimijoita. Lisäksi Isoon Omenaan rakennetaan Espoon suurin, seitsemän salin elokuvateatteri. Kauppakeskukseen tulee myös täysin uudenlainen Espoon kaupungin palvelutori, johon sijoittuu muun muassa kirjasto, sosiaali- ja terveyspalveluita sekä nuorisotila.

”On hienoa jatkaa yhteistyötä Cityconin kanssa Ison Omenan laajennuksen parissa. Hyödynnämme hankkeessa monipuolista kokemustamme sekä tietomalliosaamistamme, joka auttaa muun muassa töiden suunnittelussa ja vaiheistuksessa sekä aikataulujen visualisoinnissa. Tietomallintamalla tuotetut 3D-kuvat mahdollistavat yksityiskohtaisen tiedon saamisen eri rakennusosista, mikä parantaa muun muassa suunnittelun laatua ja vähentää virheiden mahdollisuutta”, kertoo tulosyksikön johtaja Urmas Soots Skanskalta.

Skanska on viime vuosina toteuttanut myös muita merkittäviä kauppakeskushankkeita, kuten Kauppakeskus Puuvillan Porissa, Kauppakeskus Kaaren Helsingin Kannelmäessä sekä Martintorin Vantaan Martinlaaksossa. Lisäksi Skanskalla on parhaillaan rakenteilla muun muassa IsoKristiina Lappeenrannassa ja Kauppakeskus Valkea Oulussa.