YIT toteuttaa kaksi hoivakiinteistöä pääkaupunkiseudulle

medium_Juuritien hoivakoti havainnekuva 1_jpg

YIT on aloittanut kahden hoivakiinteistön rakentamisen pääkaupunkiseudulla. Espoon Laaksolahteen toteutetaan 1 500 m2:n suuruinen vanhusten hoivakoti Vire Koti Huvilaharju, joka valmistuessaan elokuussa 2015 sisältää 40 ympärivuorokautisen palveluasumisen asuntoa kolmessa ryhmäkodissa. Vire koti Huvilaharju sijoittuu rauhalliselle pientaloalueelle Juuritielle ja sen suunnittelussa on huomioitu yhteensopivuus alueen muuhun rakennuskantaan. Se on viimeinen kohde vuonna 2013 solmitusta kaupasta, jossa Trevian Asset Managementin hallinnoima Trevian Care Sub Fund II Ky osti YIT:ltä kolme hoivakiinteistöä. Kiinteistö on vuokrattu kokonaisuudessaan Mainio Vire Oy:lle, joka tulee vastaamaan hoivakodin toiminnasta.

”Vire Koti Huvilaharjun asiakkaat saavat päivittäisissä toiminnoissaan ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa iän tai sairauden, esimerkiksi muistisairauden mukanaan tuomien rajoitteiden vuoksi. Henkilökuntamme auttaa asiakkaita elämään mielekästä ja oman näköistä elämää logoterapeuttisen hoivafilosofian mukaisesti”, kertoo liiketoimintajohtaja Johanna Paavolainen Mainio Vireeltä.

Kirkkonummen Veikkolan alueelle rakennetaan muistisairaiden ja vanhusten hoivakoti Villa Kaskimäki. Hoivakiinteistön laajuus on 1 800 m2 ja se sisältää 40 asukaspaikkaa. Villa Kaskimäen rakennustyöt ovat juuri käynnistyneet ja se valmistuu syyskuussa 2015. Kunnan vuokratontilla sijaitsevan kiinteistön omistaa Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt ja sen toiminnasta tulee vastaamaan Uudenmaan Seniorikodit Oy. Rakennettava kohde on osa aiemmin tiedotettua sopimusta Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen kanssa.

medium_Juuritien hoivakoti havainnekuva 2_jpg

“Tavoitteenamme on turvallinen, kodikas ja elämän makuinen asumisympäristö jokaisessa hoivakodissamme. Villa Kaskimäessä esteettömyys ja kodikkaat tilaratkaisut edistävät asukkaidemme sujuvaa arkea, mikä on toimintakykyä ylläpitävän ja kuntouttavan hoivan kanssa elämänlaadun perusta muistihäiriöisille. Yhteisöllinen asuminen ja aktiviteetit sekä yksilöllisesti suunnitellut ja toteutetut hyvinvointipalvelut rytmittävät asukkaiden arkea. Maukas kotiruoka valmistetaan paikan päällä, mistä olemme ylpeitä”, kertoo Uudenmaan Seniorikotien toimitusjohtaja Lauri Romppanen.

YIT on erikoistunut erilaisten hoivahankkeiden kuten erityisryhmien palvelutalojen ja päiväkotien kehittämiseen, suunnitteluun ja rakentamiseen.

”Me yhdistämme toimijat ja tekijät, kehitämme kuhunkin hankkeeseen sopivan liiketoimintamallin ja hoidamme kaikki käytännön asiat. Hoivapalvelujen tuottaja on alusta lähtien mukana suunnittelussa, joka mahdollistaa toimintakonseptia parhaiten palvelevien tilojen toteuttamisen. Palvelumme laadusta kertovat vakioasiakkaat, jotka palaavat luoksemme yhä uudestaan tarpeittensa kanssa”, kertoo hankekehityspäällikkö Anne Suojoki YIT:ltä.