YIT toteuttaa Hämeenlinnan Nummen palvelukeskuksen elinkaarihankkeen yhteistyössä Caverionin kanssa

bd4698d6f2e0102a_800x800ar

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Hämeenlinnan kaupungin kanssa palvelukeskuksen rakentamisesta Hämeenlinnaan. Hanke toteutetaan elinkaarimallilla yhteistyössä Caverionin kanssa, ja sen arvo YIT:lle on noin 17 miljoonaa euroa. Rakentaminen käynnistyy keväällä 2016 maanrakennustöillä ja hankkeen on määrä valmistua kesällä 2018.

Nummen palvelukeskus käsittää yhtenäiskoulun, kirjaston, monipuoliset liikuntatilat, sosiaali- ja terveyspalvelujen tiloja sekä kulttuuripalveluita. Elinkaarihanke kattaa palvelukeskuksen rakentamisen ja sen valmistuttua hankkeen hoidon, huollon ja kunnossapidon 20 vuoden ajan. Lisäksi sopimukseen sisältyy optio palvelusopimuksen pidentämisestä viidellä vuodella. YIT vastaa palvelukeskuksen rakentamisesta ja Caverion hankkeen palvelujaksosta.

Nummen palvelukeskuksen tilat on suunniteltu lähes 1 400 käyttäjälle, ja niiden suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota innovatiivisiin tilaratkaisuihin, jotka mahdollistavat monipuolisen työskentelyn sekä monimuotoisen oppimisen. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Linja Arkkitehdit Oy ja tilojen pedagogisesta suunnittelusta vastaa Qroom Oy.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme mukaan suunnittelemaan ja rakentamaan suomalaisittain ainutlaatuista hanketta – uudenlaista oppimista tukevaa ympäristöä. Kyseisessä hankkeessa erityistä on, että saimme suunnittelun osalta poikkeuksellisen vapaat kädet, mikä antoi meille mahdollisuuden hyödyntää vahvaa suunnitteluosaamistamme ja vankkaa kokemustamme elinkaarihankkeista”, toteaa Hannu Soikkeli ”, hankekehitysjohtaja YIT:ltä.