YIT on käynnistänyt hoivahankkeiden rakentamisen Espoossa ja Tampereella

YIT on käynnistänyt Tenava-päiväkodin rakentamisen Espoossa ja Niemenrannan Johannes -hoivakodin rakentamisen Tampereella. Hankkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 13 miljoonaa euroa. Hankkeet ovat osa ruotsalaisen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö Fastighets AB:n kanssa solmittua puitesopimusta yhdeksän hoivahankkeen rakentamisesta eri puolelle Suomea. Käynnistyvät kohteet ovat ensimmäiset puitesopimuksen piirissä toteutettavat hankkeet. Mikäli kaikki puitesopimuksen alaiset kohteet toteutuvat, niiden kokonaisarvo on noin 75 miljoonaa euroa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä puitesopimuksesta, ja odotamme innolla pitkäjänteistä yhteistyötä YIT:n kanssa. Tavoitteenamme on olla osaltamme kehittämässä uusia asumisratkaisuja muun muassa ikäihmisten tarpeisiin”, toteaa Hemsö Fastighets AB:n Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen.

8fb73a9425ae5405_800x800ar

Tenava päiväkoti

Tenava-Tilli-päiväkodin rakennustyöt on aloitettu lokakuussa, ja sen on määrä valmistua kesällä 2017. Uusia päivähoitopaikkoja syntyy noin 140 kappaletta. Tilojen käyttäjäksi tulee Suomen Tenava päiväkodit Oy, jonka omistaa norjalainen Norlandia Care Group. ”Päiväkoti tarjoaa alueen perheille luontopainotteista ja pienryhmäpedagogiikkaan perustuvaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa suunnitellut päiväkodin tilat ja sen ympäristö tarjoavat erinomaiset puitteet toiminnalle”, kertoo Suomen Tenava päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Olli Lehtisalo.

bfcffd5931bfa865_800x800ar

Niemenrannan Johannes

Niemenrannan Johannes -hoivakodin rakentaminen on aloitettu joulukuussa, ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2017. YIT on solminut kohteesta vuokrasopimuksen Attendo Oy:n kanssa. “Tulevalla hoivakodilla vastataan ikäihmisten hoiva- ja asumispalveluiden kasvavaan kysyntään Tampereen seudulla. Niemenranta on uusi, kehittyvä ja viihtyisä kaupunginosa, vehreällä alueella on vetovoimaa”, sanoo Attendon aluejohtaja Tiina Talonen.

YIT:llä on Niemenrannan alueella rakenteilla myös toinen vanhemmalle sukupolvelle suunnattu hanke, omistusasuntokohteena toteutettava Nestorin Aarre, jonka rakennustyöt käynnistyivät jo vuonna 2015. YIT kehittää ja rakentaa monimuotoisia asumismahdollisuuksia erityisesti ikääntyville YIT Hoiva -konseptin mukaisesti. ”Tavoitteenamme on mahdollistaa se, että vanhukset voisivat asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan – parhaimmassa tapauksessa koko elämänsä”, kertoo YIT:n hoivahankkeiden kehittämisestä vastaava Anne Suojoki.