YIT allekirjoitti Porvoon Point Collegen oppilaitoshankkeen KVR-urakkasopimuksen – hanke käynnistää myös asuntorakentamisen alueella

b5e686505ec9d16f_800x800ar

YIT ja Oy Porvoo International Point College Ab ovat 18.10.2016 allekirjoittaneet KVR-urakkasopimuksen uuden oppilaitosrakennuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta Porvoon Länsirantaan. Sopimus toteutetaan rakennusleasing-mallilla, jossa rahoittajana toimii SEB Leasing Oy. Rakennuslupaa odotetaan keväällä 2017, ja kohde valmistuu joulukuussa 2018.

”Asiakaslähtöisyys on meille tärkeä arvo, ja uskon tämän uuden tilaratkaisun lisäävän opiskelijoidemme ja henkilöstömme hyvinvointia ja työniloa runsaasti. Haemme tiloihin aitoa muuntojoustavuutta, jolla pystytään toteuttamaan moderneja ja pedagogisesti taitavia menetelmiä oppimisen ilon aikaansaamiseksi. Odotamme myös kovasti yhteistyötä yritysten kanssa, jotka voivat hyödyntää tilaa jollain innostavalla konseptilla. Ammattikorkeakoulun naapurissa toimiminen tuo myös kansantaloudellisia hyötyjä ja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa niin sanottua ”speedwaytä” eli väyläopintoja koulutusjärjestelmän sisään”, kertoo toimitusjohtaja ja rehtori Sari Gustafsson

86b336fb384145a6_800x800ar

aef80ec3dcae2940_800x800ar

Point Collegen oppilaitoshankkeen käynnistymisen yhteydessä Länsirannalla kehitetään laajempaa Aleksanterinkaaren ja Kokonniemen välistä aluetta, jolloin kaupunkirakenteen tiivistymisellä luodaan lisää kaupunkia. ”Uuden oppilaitoksen ja tulevan asuntorakentamisen myötä Länsirannasta muotoutuu monipuolinen alue, joka sisältää asumista, koulutusta, kulttuuripalveluita sekä kaupallisia palveluita kävelyetäisyydellä keskustasta. Tämä on sellaista kestävien kaupunkiympäristöjen kehittämistä, johon YIT:n strategia tähtää.” kertoo Juha Kostiainen, kestävän kaupunkikehityksen johtaja.

”Porvoon kaupungin tavoitteena on, että Länsirannan alue kehittyy osaksi kaupungin ydinkeskustaa. Tahdomme, että Länsirannassa yhdistyvät asuminen, sekä kaupalliset että julkiset palvelut ja kulttuuri. Tämän oppilaitoshankkeen myötä alueelle tulee oppilaitoksen lisäksi myös uusia vuokra- ja omistusasuntoja”, toteaa Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz.

Alueen kehittyminen jatkaakin samalla YIT:n asuntotuotantoa Länsirannan alueella. Nyt alueella on rakenteilla Aleksanterinportti-hanke, jonka 34 citykotia valmistuvat elokuussa 2017.  ”Seudun hyvät yhteydet sekä palvelujen läheisyys tekevät Länsirannasta houkuttelevan asuinalueen, ja kiinnostus Aleksanterinportin asuntoja kohtaan onkin ollut hyvällä tasolla. Jatkossa asuntotarjonta tulee olemaan monipuolista hyödyntäen eri asumismuotoja ja uusia konseptejamme. Tarkoitus on muun muassa hyödyntää uutta Smartti-asumiskonseptia, jossa yhdistyvät toiminnallisuus, muunneltavuus ja kohtuuhintaisuus”, kertoo yksikönjohtaja Tero Karislahti YIT:ltä.