Vantaan Tikkurilaan uusi 16-kerroksinen maamerkki

8407f4d26574cb6f_800x800ar

YIT rakentaa puretun Anttilan tavaratalon tontille uuden viiden taloyhtiön korttelin, johon valmistuu yhteensä 371 asuntoa. Kielotien ja Talvikkitien väliin sijoittuvan Valon korttelin ensimmäinen asuintalo on 16-kerroksinen Vantaan Sarastus -tornitalo, jonka rakennustyöt käynnistyvät elo-syyskuussa. Valon kortteliin valmistuu vuosien 2016–2019 aikana tornitalon lisäksi kolme 7-kerroksista kerrostaloa. 

”Nimensä mukaisesti Valon korttelin ja erityisesti Sarastuksen valaistukseen on panostettu. Päiväsaikaan valaistuksesta vastaa pääasiassa luonnonvalo niin ulkona kuin sisällä, sillä leveät parvekkeet lasikaiteineen päästävät valon sisälle. Maamerkin pimeän ajan julkisivuvalaistukseen suunnittelutavoitteena on ollut ratkaisujen näkyminen Kehä III:lle saakka”,Jari Hovilehto , hankkeen projektipäällikkö YIT:ltä kertoo.

Tornitalon korkeus maanpinnasta on noin 54 metriä ja siihen tulee 126 asuntoa sekä kaksi hissiä. Asunnoista suurin osa on yksiöitä ja kaksioita, jotka soveltuvat hyvin nuorille ja senioreille. Asuntojen koot vaihtelevat 27,5–71 neliön välillä ja niistä löytyy myös kolmioita ja neliöitä.

88f360123faf00fb_800x800ar

ae22ecbcf13bd85b_800x800ar

8230867021451594_800x800ar

”Kaikissa Sarastuksen asunnoissa on koko asunnon levyinen parveke, jonka kaide on kokonaan lasia, myös kaiteen alaosa”, Hovilehto sanoo.

Valon korttelin suojaisa sisäpiha on suunniteltu asukkaiden oleskelutilaksi, jonne on tulossa lasten leikkipaikkojen lisäksi ulkokuntoilulaitteita aikuistenkin käyttöön.

”Sisäpihan valaistuksessa on käytetty paljon hillittyä epäsuoraa valoa, joka toimii tyylikkäänä iltavalaistuksena asukkaille ja luo turvallisuuden tunnetta”, Hovilehto jatkaa.

Valon kortteliin rakennetaan asuntoyhtiöiden väliin pihakannen alle kahteen tasoon kaksi autohallia, joissa on yhteensä 176 autopaikkaa. Toinen halleista sijaitsee katutasossa, toinen maan alla. Ajoväylät parkkihalleihin tulevat Talvikkitieltä ja Horsmakujalta. Sarastukseen tulee Kielotielle myös kaksi liiketilaa.

Pyöräilyn kasvava suosio on huomioitu Valon korttelissa.

”Kortteliin tulee uudenlaisena suunnitteluratkaisuna lukollisia pyöräkomeroita, jotka sijaitsevat osan autopaikoista jatkeena. Sarastuksen asukkaiden ostettavissa on lisäksi viisi kokonaan erillistä lukittavissa olevaa pyöräkomeroa ja kaksi moottoripyöräpaikkaa”, Hovilehto kertoo.

Uudistuvasta Tikkurilasta toiveyhteydet keskustaan ja kentälle

Vantaan Tikkurilassa palvelut ovat lähellä, kuten kauppakeskus Dixi, ja liikenneyhteydet Tikkurilan matkakeskuksesta eri puolille pääkaupunkiseutua ja koko maata ovat ensiluokkaiset.

”Tikkurilasta on Helsingin keskustaan 16 kilometriä, ja matka taittuu junalla vain 14 minuutissa ja lentokentälle pääsee seitsemässä minuutissa. Myös suurin osa kaukojunista pysähtyy Tikkurilassa. Kehä III:a pitkin pääsee eri puolille pääkaupunkiseutua nopeasti. Vantaan pyöräilyreitistö on myös erinomainen arkiliikuntaan”, Hovilehto kertoo.

Valon kortteli -hanke työllistää useita kymmeniä YIT:läistä sekä merkittävän joukon alihankkijoita ja konsultteja seuraavien kolmen vuoden aikana.

”Tavoitteena on aloittaa maanrakennustyöt elokuussa ja perustustyöt lokakuussa”, Hovilehto päättää.

Hankeinfo

YIT rakentaa Vantaan Tikkurilaan Valon kortteli -asuinkerrostalokokonaisuuden vuosien 2016–2019 aikana. Valon kortteli koostuu 16-kerroksisesta Sarastus-tornitalosta sekä kolmesta 7-kerroksisesta kerrostalosta. Kortteliin tulee yhteensä 371 asuntoa noin 500 asukkaalle. Ensimmäisenä kerrostaloista valmistuu Vantaan Välke kesällä 2018. Sarastus valmistuu syksyllä 2018. Sen jälkeen valmistuvat Säihke, Loiste ja Iltarusko. Korttelin pihakannen alle valmistuu kaksi autohallia, joissa on yhteensä 176 autopaikkaa. Valon korttelin kerrostalot on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Hirvonen & Huttunen ja hankkeen pääsuunnittelija on Timo Hirvonen. Valaistussuunnittelija on VALOA designin projektipäällikkö Marko Kuusisto. Valon kortteli rajautuu Kielotien, Talvikkitien ja Horsmakujan väliselle alueelle.