Työtapaturmat ovat vähentyneet NCC-konsernissa 40 prosentilla

Myönteinen kehitys on osittain sen ansiota, että NCC:llä on keskitytty yhä enemmän turvallisuuteen ja Awareness Day on otettu käyttöön.

Työmaiden tapaturmat ovat NCC:llä vähentyneet vuodesta 2011 lähes 40 prosenttia. Suomessa vastaava luku on 46. Tämä myönteinen kehitys on osittain sen ansiota, että NCC:llä on keskitytty yhä enemmän turvallisuuteen ja Awareness Day on otettu käyttöön. Awareness Dayssa työturvallisuudesta keskustellaan koko konsernin kaikilla työmailla.

Työmaan onnettomuuksien määrä on vähentynyt Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa, kaikilla liiketoiminta-alueilla.

– Tavoitteemme on nolla tapaturmaa. Jokainen onnettomuus on liikaa. Samalla voimme todeta, että NCC:n työmaiden turvallisuusaloitteet ovat tuottaneet tulosta. Keskustelut, joita nyt Awareness Dayssa käydään, ovat avainasemassa jatkuvassa ponnistelussa turvallisuuden lisäämiseksi, NCC:n konsernijohtaja Peter Wågström sanoo.

Tämä on neljäs vuosi, kun NCC järjestää Awareness Dayn. Työt keskeytetään klo 9.00 kaikilla NCC:n työmailla kaikissa toimintamaissa, ja aloitetaan konserninlaajuinen keskustelu omasta työympäristöstä sekä toimenpiteistä henkilöstön työturvallisuuden ja –terveyden parantamiseksi.

– Painotamme tänä vuonna työpaikan siisteyden ylläpitämistä. Käytämme 5S-menetelmää, joka sisältää: sortteeraa (lajittele), systematisoi (järjestä), standardisoi, siivoa, seuraa (kehitä). Työpaikan siisteyden ylläpitäminen myös pienentää onnettomuusriskiä. Korostamalla työturvallisuuden merkitystä ja keskustelemalla työmaan turvallisuudesta voimme vaikuttaa työntekijöiden asenteisiin ja käyttäytymismalleihin, Awareness Daysta vastaava, konsernin työturvallisuusjohtaja Lars Gunnar Larsson sanoo.

NCC otti Awareness Dayn käyttöön vuonna 2011. Siitä vuoden 2014 puoliväliin mennessä työmaiden onnettomuuksien määrä on vähentynyt konsernissa lähes 40 prosenttia. NCC:n tavoite on vähentää työmaan onnettomuudet nollaan. NCC:llä on myös nollatoleranssi turvallisuussääntöjen noudattamatta jättämisessä.