Turun Fabriikin ensimmäinen asuintalo sai peruskivensä

87e245807fbb8014_800x800ar

Vanhan VR:n konepaja-alueen muuttaminen asuinalueeksi Turussa otti tärkeän symbolisen askeleen 1. marraskuuta, kun Fabriikin ensimmäisen asuintalon Fortunan peruskivi muurattiin.

Muuraajina toimivat YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sekä Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell, jotka iloitsivat puheissaan Turun kasvusta sekä rakennusbuumista.

”Rakennusvalvonnastamme tarkistin, ettei tällaista asuntotuotannon nousua ole nähty 15 vuoteen. Uskon, että Fabriikki tulee olemaan erittäin vetovoimainen asuinalue. Alueen sijainti on hyvä ja se liittyy luontevasti osaksi Pohjolan vanhaa omakotialuetta ja toisaalta keskustaa”, Randell kuvaili.

b5fee88a9670da3f_800x800ar

Turun keskustaa ratapihan toiselle puolella laajentavan Fabriikin asemakaavan valmistelu aloitettiin jo 10 vuotta sitten. Alueelle on kaavoitettu noin 30 asuintaloa kolmeen kortteliin, mikä tarkoittaa noin 1 000 asuntoa.

Fabriikin rakentaminen toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan alueen keskustanpuoleiseen reunaan kuusi asuinkerrostaloa ja noin 300 asuntoa.
Toinen vaihe rakennetaan alueen keskelle tulevan Tenderipuiston toiselle puolelle.
Kolmannessa vaiheessa rakentuu Köydenpunojankatuun rakentuva kortteli.

Fabriikki on uniikki kohde, sillä kaupunkien keskustoista löytyy enää harvoin yhtä suuria rakentamattomia alueita. Uusien keskusta-asuntojen kysyntä onkin YIT:n aluejohtajan Jyrki Meren mukaan ylittänyt kaikki odotukset; Fortunan 82 asunnosta on varattu jo lähes kaikki.

Fortuna valmistuu vuonna 2018. Samana vuonna on tarkoitus valmistua myös Logomon kävelysillan, joka tarjoaa jalankulkijoille nopean oikopolun Turun keskustaan.

”Vajaakäytössä, aidattuna olleesta entisestä käyttämättömästä metsästä ja ratapihan ylijäämäalueesta on Logomon ja Fabriikin asuinalueen myötä kehkeytymässä tiivistä ja elävää kaupunkia aivan kivenheiton päähän kaupungin keskustasta. YIT:n strategiana on luoda parempaa elinympäristöä ja visiomme on tuoda lisää elämää kestäviin kaupunkeihin. Näitä tavoitteita voimme hienosti edistää Fabriikin alueella”, Kauniskangas sanoi.

Fabriikin nimi valittiin viime vuoden alussa YIT:n järjestämän nimikilpailun avulla.