Tomi Jukolasta Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen toimitusjohtaja

Pohjola Rakennus Oy:n tytäryhtiön Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi on nimitetty 1.12.2015 alkaen rakennusinsinööri (AMK) Tomi Jukola. Hän on toiminut aikaisemmin yhtiön tuotantojohtajana ja varatoimitusjohtajana sekä Pohjola Rakennus Oy Sisä-Suomen työmaapäällikkönä Jyväskylän ja Tampereen seuduilla. Hän on myös ennestään tytäryhtiön osakas. 

Tomi Jukolalla on yli 10 vuoden kokemus Pohjola Rakennus -konsernista. Konsernijohtaja Juha Metsälän mukaan valintaperusteina olivatkin Jukolan tulokselliset näytöt aiemmissa tehtävissä ja tytäryhtiön varatoimitusjohtajana 1.4.- 31.11.2015.

–          Hän tuntee talon toimintatavat ja on osoittanut myös hyviä hankekehitys- ja esimiestaitoja, Metsälä kertoo.

Jukola haki tytäryhtiön toimitusjohtajaksi, koska hänellä on kova usko yhtiön kasvuun ja tuloskykyyn heikosta taloustilanteesta huolimatta.

– Vaikka Keski- ja Itä-Suomen rakentamisen näkymät ovat haastavat, paikalliselle uudenaikaiselle rakennusliikkeelle löytyy täältä jalansijaa. Toimimme yliopistokaupungeissa ja muuttovoittoalueilla, joilla on rakenteilla ja vireillä lukuisia isoja hankkeita. Ne tuovat uskoa koko alueemme talouteen, hän toteaa.

Haasteita asettavat hyvien tonttien puute sekä rakennusoikeuden kova hinta.

–          Meillä on hyvä henkilöstö, jonka kanssa lähdemme yhteistyössä näitä haasteita ratkomaan. Tavoitteena on vakiinnuttaa toimintamme sekä olla tulevaisuudessa alueemme johtava rakentaja, Tomi Jukola sanoo.