Tapiolaan valmistuu syksyllä 2020 uusia kohtuuhintaisia koteja

Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy, pääsuunnittelija Juha Lampi
Rakennesuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy, arkkitehti Mira Köymäri

Espoon Asunnot Oy ja Pohjola Rakennus Oy Suomi ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen 12.3.2019 kerrostalon rakentamisesta Tapiolan Urheilupuiston läheisyyteen Jousenpuistonkadulle. Vuoden 2020 lopussa valmistuvaan kohteeseen tulee 61 kohtuuhintaista kotia.

Tapiolan Urheilupuiston aseman ympärille, metropysäkin päähän Tapiolan keskustasta, rakentuu parhaillaan tiivis kaupunkiympäristö uusine koteineen ja palveluineen. Myös Espoon Asunnot on mukana uuden asuinalueen rakentamisessa ja tuottamassa kohtuuhintaista asumista.

”Olemme juuri allekirjoittaneet urakkasopimuksen Pohjola Rakennus Oy Suomen kanssa kerrostalon rakentamisesta Jousenpuistonkatu 5:en. Rakennutamme talomme enimmäkseen kaupunkikeskuksiin hyvien kulkuyhteyksien varrelle, ja tätä tavoitetta syksyllä 2020 valmistuva Jousenpuistonkatu palvelee hyvin”, toteaa Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

”On hienoa päästä aloittamaan yhteistyö Espoon Asuntojen kanssa. Kohde on ensimmäinen Pohjola Rakennus Oy Suomen ja Espoon Asunnot Oy:n yhteinen hanke ja toivomme yhteistyön jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen, kertoo urakointijohtaja Jouni Laukkarinen Pohjola Rakennus Oy Suomelta.

Jousenpuistonkadulle valmistuvassa kerrostalokohteessa on kuusi kerrosta ja kaksi porraskäytävää. Asuntojen koot vaihtelevat 30-neliöisestä yksiöstä 70-neliöiseen kolmioon. Asuntojen keskipinta-ala on 46,9 neliötä ja kiinteistön autopaikat sijaitsevat läheisessä pysäköintilaitoksessa, jonne alueen autopaikat on keskitetty.

Jousenpuistonkatu 5 on Espoon Asunnoille noin 12 miljoonan euron investointi. Kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä. Asunnot tulevat hakuun kesällä 2020.

Espoon Asunnoilla oli vuoden 2018 lopussa rakenteilla viisi kiinteistöä, joihin valmistuu yhteensä 488 asuntoa.

”Pääkaupunkiseudulle muuttaa joka vuosi 14 000 uutta asukasta, ja kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarve on kova. Pyrimme vastaamaan tähän tarpeeseen aloittamalla vuosittain keskimäärin 400 uuden asunnon rakennuttamisen”, sanoo Pirjo Räihä.