Swecon kohde palkittu rakentamisen Ruusu 2015 -palkinnolla

t2ynzlhxeo8i0ju0nf4y

OP-Pohjolan uusi pääkonttori on saanut Rakentamisen Ruusu 2015 -palkinnon.

Palkinto myönnettiin ”paikan haltuun ottavasta, korkeinta kansainvälistä tasoa edustavasta, mutta samalla suomalaista modernia perinnettä kunnianhimoisesti jatkavasta arkkitehtuurista, jossa myös rakenteiden suunnittelu on olennainen osa kokonaisuutta.”

Rakentamisen Ruusu on Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan vuosittain antama tunnustus, joka myönnetään poikkeuksellisen laadukkaasta Helsingin rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä. Rakentamisen Ruusun avulla rakennuslautakunta ja Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto nostavat esille kohteita ja henkilöitä, jotka ovat edistäneet rakentamisen kulttuuria.

Vuotuinen tunnustuspalkinto jaettiin jo 21.kerran. Palkinnon luovuttivat Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan puheenjohtaja Kauko Koskinen ja apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Swecolta palkintoa oli vastaanottamassa hankkeessa projektipäällikkönä toiminut Anssi Kolehmainen. ”OP-Pohjola on kohteena maailman huippua ja ansaitsi tämänkin tunnustuksen. Rakennus oli rakenneteknisesti haastava ja vahva näyttö eri suunnittelualueidemme osaamisesta ja yhteistyöstä”, Kolehmainen kertoo.