Sweco Rakennetekniikka on entistä vahvempi

nbqyax4nqlibttcfuhzy

Vahvat rakennetekniikan osaajat Aaro Kohonen Oy, Finnmap Consulting Oy, IS-Plan Oy, KPM-Engineering Oy ja Narmaplan Oy ovat nyt Sweco Rakennetekniikka Oy.

Vuonna 2012 käynnistynyt Swecon Suomen toimintojen yhtenäistäminen on saatu päätökseen. Myös kaikki rakennetekniikan yksiköt toimivat nyt Sweco-brändin alla.

Viime vuoden aikana Sweco Rakennetekniikka -nimeä siirtyivät käyttämään Finnmap Consulting Oy ja KPM-Engineering Oy. Aaro Kohonen Oy, IS-Plan Oy ja Narmaplan Oy ovat toimineet Sweco Rakennetekniikka -nimellä vuoden alusta alkaen.

Yhdistymisen myötä Sweco Rakennetekniikasta on tullut maan ylivoimaisesti johtava rakennetekniikan suunnitteluyritys, jossa työskentelee yli 700 rakennetekniikan ammattilaista.

Integroituvien yritysten yhteyshenkilöt ja toimipaikat säilyvät, joten käytännössä muutos tarkoittaa asiakkaille vain selkeämpää yritysrakennetta ja entistä monipuolisempia rakennetekniikan palveluja yhden toiminimen alla.

– Sweco Rakennetekniikka Oy:n kaikkien tulosyksiköiden resurssit ja osaaminen ovat nyt entistä helpommin kaikkien asiakkaiden käytettävissä kohdetyypistä ja paikkakunnasta riippumatta. Samalla kuitenkin sekä paikalliset palvelut että tutut yhteyshenkilöt säilyvät, Sweco Rakenne-tekniikka Oy:n toimitusjohtaja Ismo Tawast toteaa.

Yhteistyö tiivistyy

Aaro Kohonen Oy tuo Sweco Rakennetekniikkaan lisää osaamista etenkin vaativaan teollisuus-, talon- ja korjausrakentamiseen. Yli 40-vuotias ja sata henkeä työllistävä yritys on ollut Suomen johtavia rakennusalan suunnittelu- ja konsultointiyrityksiä, ja se on jo aiemmin kuulunut Swecon rakennetekniikkatoimialaan. Yhtiö on tehnyt pitkään hyvää yhteistyötä myös Sweco Industryn kanssa.

– Meillä on pitkä kokemus muun muassa paperiteollisuuden projekteista, toteaa tulosyksikön johtaja Hannu Nissinen.

– Yhteistyö asiakkaiden kanssa tulee olemaan yhtä mutkatonta kuin ennenkin. Yhdistyminen Swecoon laajentaa meidän toimintaamme. Saamme kokoetua resurssointiin ja lisää monimuotoisuutta toimintaan. Jatkamme Aaro Kohosen perinteitä: keskitymme siihen, minkä osaamme, eivätkä osaajamme häviä mihinkään.

Teräsrakenteiden huippuosaamista

IS-Plan Oy:stä muodostuu Swecon teräsrakennesuunnittelun vahvin osaamiskeskus. IS-Plan on tunnettu yhtenä maan johtavista teräsrakenteiden suunnitteluyrityksistä, joka on kotimaan toiminnan ohella osallistunut erittäin vaativiin kansainvälisiin hankkeisiin. Muutoksen myötä teräsrakenne-yksikkö vahvistuu lähes 50-henkiseksi. Meillä on erittäin pitkä yhteistyötausta Swecon kanssa, ja jatkossa tulemme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin ja tehokkaammin, toteaa tulosyksikön johtaja Juha-Matti Savolainen.

Sweco Rakennetekniikka vahvistuu Lounais-Suomessa

Sweco Rakennetekniikan nimellä nyt toimiva entinen Narmaplan Oy säilyttää johtavan asemansa Lounais-Suomessa. Yrityksellä on edelleen toimistot Turussa ja Raumalla. Narmaplanilla on runsaasti kokemusta erilaisten julkisten rakennusten sekä teollisuus-, toimisto- ja liikerakennusten suunnittelutehtävistä. Lähes kolmasosa työstä on asuinrakennusten rakennesuunnittelua.

– Yhdistyminen ei tuo suurta muutosta mukanaan. Henkilökunta pysyy samana ja samoissa osoitteissa, ja toimintatavat säilyvät entisellään. Resursseja on kuitenkin entistä helpompi jakaa eri yksiköiden kesken ja voimme tarjota osaamistamme kokonaisprojekteissa. Yhteistyö muiden toimialojen kanssa on jo nyt tiivistynyt, toteaa tulosyksikön johtaja Mikko Sirén.

Kaikki osaaminen nyt samasta konsernista

Sweco Finland palvelee asiakkaitaan yhtenäisen Sweco-brändin alla tarjoten rakennetekniikan, talotekniikan, ympäristö- ja yhdyskuntatekniikan sekä teollisuuden palveluita. Palveluihin kuuluvat myös projektinjohto- ja rakennuttamispalvelut sekä arkkitehtisuunnittelu. Kaiken osaamisen saa nyt siis samasta konsernista.

– Haluamme tehdä edelleen tuttujen hyvien yhteistyökumppaneidemme kanssa töitä. Tehtävämme on tehdä asiakkaiden elämä helpommaksi, Ismo Tawast summaa.