Skanskalta uusia koteja Helsinkiin Lauttasaareen

Lauttasaaressa Heikkiläntien, Kiviaidankadun ja Vattuniemenkadun väliin jäävä kortteli täydentyy uudella 7-kerroksisella talolla, As. Oy Helsingin Claudiolla. Rakennustyöt ovat käynnistyneet, ja uudet kodit valmistuvat syksyllä 2016.

Paikallisesti aiemmin Delta-korttelina tunnetulle alueelle on aiemmin valmistunut kolmen talon kokonaisuus, joissa on yhteensä 170 asuntoa.

”Claudioon on suunniteltu koteja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoon. Asunnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen kalustettavuuteen ja muunneltavuuteen. Asiakkaiden toiveiden pohjalta toteutamme myös koneellisen viilennyksen kaikkiin asuntoihin”, kertoo Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Satu Ryynänen.

”Osassa asunnoista on oma sauna, mutta se ei ole enää vakiovaruste kaikissa kodeissa. Tässä on selkeästi tapahtumassa muutos, sillä yhä useammat asiakkaamme haluavat saunan sijasta esimerkiksi tilavan vaatehuoneen. Sijainti hyvien joukkoliikenneyhteyksien tuntumassa kiinnostaa, ja tulevan metroaseman vaikutus näkyy myös Claudion kysynnässä. Omalla autolla kulkevat on myös huomioitu: Claudiossa on maanalainen autohalli”, sanoo Ryynänen.

Claudion lisäksi Skanskalla on suunnitelmissa vielä kolmen kerrostalon rakentaminen kortteliin myöhemmin. Kun korttelin rakentaminen tulevaisuudessa etenee, valmistuu viereisiin taloihin myös Claudion asukkaiden käyttöön tarkoitettuja yhteistiloja.

”Claudion ilmeessä yhdistyvät rauhalliset pinnat ja eloisat yksityiskohdat. Rikas ja vaihteleva kattokerrosten maailma ja näyttävät, hyvin havaittavat pääsisäänkäynnit luovat mielenkiintoa ja yksilöllisyyttä tasapainoiseen katujulkisivuun. Kadun suuntaan avautuvaa julkisivua rytmittävät lisäksi parvekekehien värielementit. Talon matalan osan viherkatto puolestaan tarjoaa miellyttävät näkymät ylempien kerrosten asunnoille”, kuvailee arkkitehti, SAFA Hannu Jaakkola.