Skanskalta uusi kerrostalo Aurajoen varrelle Turun Telakkarantaan

© Tietoa Finland Oy

© Tietoa Finland Oy

Teollisuushistoriallisesti merkittävän Turun Telakkarannan asuinalueen rakentaminen etenee. Nyt ennakkomarkkinointiin tulee As. Oy Turun Kuunarinranta, jonka rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2017. Skanskan rakentamat uudet kodit ovat muuttovalmiita kesällä 2018.

Turun Telakkarannasta on lähivuosina rakentumassa yksi kaupungin vetovoimaisimmista asuinpaikoista ja kävelykatualueista, eräänlainen kaupunkilaisten olohuone. Skanska on ollut mukana alueen rakentamisessa vuodesta 2012 asti. Vuonna 2013 Telakkarantaan valmistui Skanskan rakentama As. Oy Turun Paraatiranta, vuonna 2014 Andronoksenranta ja 2015 Turun Telakanportti. Asuinalue on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja kaikki Skanskan rakentamat asunnot on myyty. Seuraavan asuinkerrostalon, Kuunarinrannan, myötä Skanska nousee alueen suurimmaksi rakentajaksi.

Kuunarinranta nousee Telakkarannassa arvostetulle paikalle Aurajoen varteen, osoitteeseen Unioninkatu 16. Kahdeksankerroksiseen asuinkerrostaloon tulee yhteensä 33 omistusasuntoa 34 neliöisestä kaksiosta aina 121,5 neliöiseen kolmioon. Kaikkiin asuntoihin tulee suuret lasitetut parvekkeet, joista avautuvat näkymät Aurajoelle. Rakennuksen julkisivu on paikalla muurattua punatiiltä, joka yhdistää uudisasunnon kauniisti alueen teolliseen historiaan.

Telakkarantaan rakennetaan yhteinen merellinen pihakansi laiturimaisine kulkureitteineen ja heinikkomaisine kasveineen. Pihakannen alle sijoitetaan autohalli, johon tulee 31 myytävää autopaikkaa myös Kuunarinrannan asukkaille.

”Telakkarannan suunnittelussa on alusta asti vaalittu historiallisesti arvokkaan alueen alkuperäistä ja ainutlaatuista tunnelmaa. Alueen historia näkyy ja välittyy niin uusien talojen julkisivuista kuin vanhoista suojelluista telakkanostureistakin, jotka säilytetään uusien rakennusten rinnalla”, kertoo Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki.

”Telakkarannan kaltainen alue kantakaupungin läheisyydessä on harvinaisuus. Vanha teollisuusmiljöö on jalostunut moderniksi asuinalueeksi, joka antaa rouheutta ja ryhdikästä ilmettä Aurajokisuun rantamaille”, kuvailee Martinmäki. Myös suora yhteys Airistolle on tulevaisuudessa yksi alueen ainutlaatuisia valtteja.

Telakkaranta on kaavoitettu vuonna 2005 pidetyn arkkitehtikilpailun voittajaehdotuksen mukaisesti. Alueen rakentaminen kestää noin kymmenen vuotta. Kaiken kaikkiaan Telakkarantaan nousee noin 20 rakennusta ja niihin noin 600 uutta asuntoa.