Skanskalta uusi 18-kerroksinen asuintornitalo Espoon Matinkylään

skanska_espoon-koho_visualisointi

Espoon Matinkylään rakennetaan uusi maamerkki, 18-kerroksinen As. Oy Espoon Koho. As. Oy Espoon Koho sijoittuu Ison Omenan välittömään läheisyyteen Pyyntitielle. Rakennustöiden suunnitellaan käynnistyvän syksyllä 2016, jolloin uudet asunnot olisivat valmiina vuoden 2018 lopulla.

Toukokuussa ennakkomarkkinointiin tulevien asuntojen koot vaihtelevat 30 neliön yksiöistä 108 neliön saunallisiin neliöihin, yhteensä uusia koteja valmistuu 134. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy.

”Asunnot sijoittuvat kuuteentoista kerrokseen. Talon ylin kerros upeine maisemineen on varattu asuntoyhtiön yhteiselle saunaosastolle. Asumisen mukavuutta lisää pihakannen alle rakennettava autohalli, johon pääsee suoraan hissillä. Lisäksi Kohoon tulee myyntiin kaksi pientä liiketilaa, jotka soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi kioskille tai toimistokäyttöön”, kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Juha Laaksonen.

”Kortteliin on tulossa myöhemmin myös kaksi kahdeksankerroksista taloa, joiden kanssa Koho muodostaa suojaisan korttelipihan. Monipuoliset palvelut ovat lähellä, sillä niin Iso Omena kuin Länsimetrokin ovat kävelymatkan päässä. Myös Matinkylän kehittyvä urheilutarjonta on käden ulottuvilla. Lähin liikuntakeskus rakentuu tien toiselle puolelle”, kertoo Laaksonen.

Korttelin rakennusten nimet Koho, Perho ja Popper juontavat juurensa Matinkylän kalastusaiheiseen nimistöön.

Skanska on toteuttanut useita asuintornitaloja, kuten 18-kerroksisen Reimantornin, 21-kerroksisen Leppävaaran tornin ja 17-kerroksisen Sellonhuipun Espooseen, 17-kerroksisen Kielontornin Vantaalle, 15-kerroksisen Horisontin Jyväskylään sekä 16-kerroksiset Matrixin ja Solariksen Tampereelle. Parhaillaan on rakenteilla 12-kerroksinen Pajarinkulma Ouluun ja 18-kerroksinen Tupalankulma Järvenpäähän. Pian käynnistyy myös Tampereen uuden maamerkin, kaupungin ydinkeskustaan kohoavan 21-kerroksisen Luminaryn rakentaminen.