Skanska urakoi ATT:lle Hitas- ja asumisoikeusasuntoja Helsingin Jätkäsaareen

bs-perspektiivikuva-puistolta

Skanska ja Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet kahden asuintalon rakennusurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Kahteen yhtiöön tulee yhteensä 144 asuntoa. Asunto-osakeyhtiöt on nimetty Jätkäsaaren historiaa muistaen As Oy Helsingin Bysaksi ja Helsingin Asumisoikeus Oy / Haso Sandikseksi. Bysaan valmistuu 67 Hitas-omistusasuntoa ja Sandikseen 77 asumisoikeusasuntoa.

Skanska toteuttaa hankkeen kokonaisurakkana, johon sisältyy myös talotekniikan toteutus. Rakennustyöt Livornonkadun, Jätkäsaarenkujan ja Hyväntoivonpuiston rajaamassa korttelissa alkavat syyskuussa ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa syyskuussa 2017.

”Hankkeet on suunniteltu yhtenä kokonaisuutena. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Samuli Miettinen, JKMM Arkkitehdit Oy. Kokonaan tietomallintamalla toteutetussa suunnitelmassa on monipuolisia asuntoratkaisuja, muun muassa kaksikerroksisia kattohuoneistoja. Kaikissa asunnoissa on koko huoneiston levyinen parveke, ja molemmilla yhtiöillä asukkaiden käyttöön tarkoitetut puistoon avautuvat kattoterassit. Kortteli liitetään aluetta palvelevaan jätteiden imuputkijärjestelmään. Yhtiöiden autopaikat sijaitsevat Jätkäsaaren pysäköinti Oy:n kalliopysäköintilaitoksessa”, kertoo Helsingin ATT:n projektipäällikkö Riku Korhonen.

”Korttelin ensimmäinen rakennus valmistuu jo tänä syksynä ja sinne on tulossa myöhemmin muun muassa päiväkoti Selkämeri. Piha-alue rakennetaankin naapurusto huomioiden. Pihan suunnittelussa on kiinnitetty huomiota esteettömyyteen sekä pihan ja korttelin kokonaisakustiikkaan”, kertoo rakennuspäällikkö Ari KotilainenSkanskasta.

Skanskalla on parhaillaan rakenteilla Jätkäsaaressa myös opiskelija-asuntoja HOASille.