Skanska toteuttaa SATOlle 16-kerroksisen tornitalon Espoon Perkkaaseen

Skanska rakentaa SATO Rakennuttajille 16-kerroksisen tornitalon sekä sen yhteyteen SATOlle, SRV:lle ja Ilmariselle yhteisen pysäköintihallin Espoon Perkkaaseen. 117-asuntoisen vuokrakerrostalon rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa keväällä 2018.

Espoon Perkkaaseen osoitteeseen Runoratsunkatu 5 kohoavaan tornitaloon tulee vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yksiöistä neliöihin. Asuntojen keskipinta-ala on 45,5 neliömetriä. Talon yhteyteen rakennetaan lisäksi 193-paikkainen Kiinteistö Oy Espoon Perkkaantalon paikoitushalli Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n ja sen naapurikiinteistöjen käyttöön.

”Etenkin pienille, yhden hengen talouteen sopiville asunnoille riittää nyt kysyntää. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5 nousee sijainniltaan ihanteelliseen paikkaan monipuolisten palveluiden äärelle, Sellon kauppakeskuksen ja Leppävaaran juna-aseman läheisyyteen. Perkkaa on kasvava alue, jonka kehittämisessä olemme olleet mukana jo kaavavaiheesta lähtien”, kertoo SATOn rakennuttajapäällikkö Esa Vatanen.

”Tornitalon 14. kerrokseen rakennetaan talon asukkaiden käyttöön suuret avoterassit, ja talon katolle asennetaan noin 90 aurinkopaneelia tuottamaan sähköä. Tornitalon julkisivu saa ylleen vaalean päävärityksiin, mutta alempiin kerroksiin on valittu tumma, graafinen betonipinta, joka yhdistää talon ympäristöönsä. Tässä talossa tumman betonipinnan aiheet on otettu läheiseltä Vermon raviradalta”, kertoo kohteen työpäällikkö Marko Haapalainen Skanskasta. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n tornitalon on suunnittelut arkkitehti SAFA Mika Smolander Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy:stä.

Vermon raviradan lisäksi kävelymatkan päässä As. Oy Espoon Runoratsunkatu 5:stä ovat esimerkiksi Talin golfkenttä, Leppävaaran ulkoilupuisto sekä Leppävaaran muut monipuoliset palvelut. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n sijainti lähellä Leppävaaran ja Mäkkylän asemia tarjoaa sujuvat kulkuyhteydet myös muualle pääkaupunkiseudulle.