Skanska toteuttaa Helsingin Kalasatamaan Verkkosaaren eteläosaan 400 asunnon korttelialueen

verkkosaaren-korttelikuva_2015_12_03

Helsingin Kalasatamaan nousee lähivuosien aikana uusi, persoonallinen ja moni-ilmeinen Verkkosaaren asuinalue. Skanska toteuttaa alueen eteläosaan korttelialueen, johon valmistuu yhteensä noin 400 uutta kotia.  Rakentaminen käynnistyy vuonna 2017, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa vuonna 2018 tai 2019.

Skanskan suunnittelema kuuden yhtiön kokonaisuus sijoittuu merenrannan läheisyyteen, Verkkosaarenkadun, Verkkosaarenrannan ja Capellan puistotien muodostaman kolmion keskelle. Itäisessä kantakaupungissa sijaitseva Verkkosaari kytkeytyy lännen puolella olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen, itäpuolella vastassa ovat meri ja Kulosaari. Verkkosaaren eteläpuolelle rakentuu Redi-hanke runsaine palveluineen.

Skanska, SATO ja Helsingin kaupunki ovat tehneet sopimuksen tonttien luovutuksesta. Skanska ostaa kolme tonttia ja vuokraa neljännen sitä mukaa kun rakentaminen etenee.

Helsingin kaupunki on toteuttanut kaupunkisuunnittelua kumppanuuskaavoituksena, eli alueen asemakaavan laatimisessa ovat olleet mukana myös tonttien tulevat rakennuttajat. Skanska on yksi toteuttajakumppaneista yhdessä SATOn kanssa. Verkkosaaren asemakaava on saanut lainvoiman elokuussa 2015.

”Kalasataman rakentuminen etenee hyvin. Verkkosaari on Kalasataman kannalta merkittävä alue ja uusi kortteli tärkeä osa Kalasatamaa”, toteaa projektinjohtaja Hannu Asikainen Helsingin kaupungilta.

”Verkkosaari sijaitsee vain noin kuuden minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta ja Kalasataman uuden keskuksen tuntumassa. Julkinen liikenne on helposti käytettävissä ja palvelut vaivattomasti saavutettavissa, välimatkat ovat lyhyet ja samalla luonto ja meri ovat vahvasti läsnä”, sanoo Skanskan hankekehitysjohtaja Satu Ryynänen.

Korttelialueen asunnoista yli puolet on Skanska Kotien myytävää tuotantoa. SATO tuo alueelle muun muassa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

”Tarkoitus on aloittaa ensimmäisen kohteen ennakkomarkkinointi loppuvuodesta 2016. Verkkosaareen tulee koteja yksiöistä tilaviin perheasuntoihin. Ylimpiin kerroksiin rakennetaan useita kattosaunoja, jolloin myös alemmissa kerroksissa asuvat pääsevät nauttimaan merellisistä näköaloista”, sanoo Ryynänen.

”Vaihteleva rakennuskorkeus tekee alueesta moni-ilmeisen ja mielenkiintoisen. Talojen keskellä avautuu suojaisa korttelipiha, jossa on tilaa ja toimintoja kaiken ikäisille asukkaille. Lisäksi korttelin keskelle rakennetaan puistomainen piha-alue ja kevyen liikenteen väylä. Rakennusten korkeus vaihtelee 12-kerroksisesta tornista kahdeksan- ja kuusikerroksisiin taloihin sekä kolmikerroksisiin pientaloihin ja rivitaloihin. Matalampia taloja peittävät viherkatot”, Ryynänen kertoo.