Skanska suunnittelee Vuosaaren metroaseman viereen tornitaloja

Vuosaari, Skanskan asuntotornit, ilmakuva. Kuva: Arkkitehtitoimisto B&M Oy.

Skanska on allekirjoittanut Paulig Oy:n ja Citycon Oyj:n kanssa kiinteistökaupan esisopimuksen noin 30 000 kerrosneliömetrin asuntorakennusoikeuden ostamisesta Vuosaaren metroaseman ja Kauppakeskus Columbuksen vierestä.

Paikalle on tarkoitus rakentaa kaksi maamerkkiä: tornitalot, joista toinen on 23-kerroksinen ja toinen peräti 31-kerroksinen. Asuntoja torneihin tulee yhteensä noin 500 kappaletta.

Tornitalojen asuntojen ennakkomarkkinointi on tarkoitus käynnistää syksyllä 2020 ja hankkeen toteutus aloittaa samana vuonna. Lopullisen kiinteistökaupan tekeminen edellyttää sitä, että alueen asemakaava saa lainvoiman.

Vuosaari, Skanskan asuntotornit, näkymä aukiolta. Kuva: Arkkitehtitoimisto B&M Oy.

”Tornitalot tarjoavat mahdollisuuden korkealla asumiseen erinomaisten liikenneyhteyksien ja hyvien palveluiden äärellä. Unohtaa ei sovi myöskään vain muutaman sadan metrin päässä sijaitsevaa Aurinkolahden uimarantaa eikä Uutelan alueen tarjoamia ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia”, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara.

”Hanke edustaa korkeatasoista arkkitehtuuria ja erottuu varmasti näyttävyydellään alueen muista kohteista. Kaavasuunnittelusta on vastannut Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy. Asuntojen hintatason pyrimme pitämään tuntuvasti vastaavia tornihankkeita matalampana, jotta mahdollisimman moni halukas pääsee nauttimaan tornitaloasumisesta ja avarista näkymistä”, Aspara toteaa.

”Olemme jo pelkästään tänä vuonna tehneet sopimuksia tai muita sitoumuksia uusien tonttien hankkimisesta Vuosaaren lisäksi Helsingin Lauttasaaresta, Kauniaisista ja Espoon Finnoosta. Nämä kaikki sijainnit edustavat sitä meille tärkeää ajattelua, että asunnot pitää tehdä hyville paikoille, mainioiden julkisten yhteyksien ja palveluiden äärelle”, Aspara kertoo.

Skanska on kehittänyt ja toteuttanut menestyksekkäästi monia tornitalohankkeita ympäri Suomea jo pitkään. ”Tornitaloissa monia viehättävät juuri näkymät. Tornitaloasuminen edustaa nykyaikaista, tiivistä kaupunkiasumista, joka on myös ekologista ja ympäristötehokasta”, toteaa Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.