Skanska rakentaa yhteistyöhankkeena tuulivoimalan perustukset Porin Kirrinsantaan Pori Energian kanssa

Skanska ja Pori Energia Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen kahden tuulivoimalan perustusten ja muun infrastruktuurin rakentamisesta Porin Mäntyluotoon, Kirrinsantaan.

Rakennustyöt alkavat elokuussa ja valmistuvat joulukuussa 2014. Sopimukseen kuuluu optio mahdollisesta jatkourakasta.

Suomen Hyötytuuli Oy rakennuttaa kaksi uutta tuulivoimalaa Porin Kirrinsantaan. Tuulivoimalat ovat teholtaan 3,3 MW ja niiden vuotuinen sähköntuotanto on 20,1 GWh. Voimaloiden napakorkeus on 119 metriä ja roottorin halkaisija on 112 metriä.

”Suomessa on voimakkaasti investoitu tuulivoimahankkeisiin viime vuosien aikana. Pori Energia on ollut vahvasti mukana näissä hankkeissa yhteistyökumppanina. Meille on strategisesti tärkeää olla mukana tuulivoimahankkeissa perinteisen sähköverkkorakentamisen lisäksi”, kertoo Pori Energian tekniikkayksikön johtaja Jari Lappalainen.

”Haluamme olla ympäristötehokkaiden rakennushankkeiden edelläkävijä, ja tämä uusiutuvan energian voimalahanke on yksi osoitus siitä. Projekti on myös luonnollista jatkumoa Skanskan Satakunnan yksikön energiarakentamisen osaamiselle. Olemme toteuttaneet perinteisiä voimalaitoksia ja tehneet vuosien varrella erilaisia töitä koko Olkiluodon ydinvoimala-alueella. Lisäksi referensseihimme kuuluvat 400 ja 110 kV:n sähköasemat ja voimajohtotyöt”, kertoo yksikönjohtaja Kari Lindroos Skanskalta.