Skanska rakentaa VVO-konsernille 139 uutta vuokra-asuntoa Vantaan Aerolaan

Skanska ja VVO-konserni ovat sopineet neljän vuokrakerrostalon rakentamisesta Vantaan Veromieheen, Aerolan asuinalueelle. Tontilta puretaan ensin pois vanhat, 1970-luvulla rakennetut elementtikerrostalot. Uudet asunnot ovat muuttovalmiita helmikuussa 2018.

VVO rakennuttaa Vantaalle osoitteeseen Pyhtäänkorventie 25 neljä uutta kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 139 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa yksiöistä kolmioihin. Asuntojen keskipinta-ala on 50,5 neliömetriä. Kaikkiin asuntoihin tulee laminaattilattiat, lasitetut parvekkeet ja keraamiset liedet. Lisäksi taloyhtiöön rakennetaan yhteiset saunaosastot, pesutuvat ja kerhotilat.

”Työt alkavat elokuussa 2016 tontilla sijaitsevien viiden vanhan kerrostalon purkutöillä. Syyskuussa on vuorossa maanrakennustyöt, joiden yhteydessä louhitaan myös 16 000 kuutiometriä kalliota. Varsinaisten rakennustöiden pariin pääsemme lokakuussa, ja kohde on kokonaisuudessaan valmis helmikuussa 2018”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n työpäällikkö Risto Mäkinen.

Pyhtäänkorventie 25:een rakennetaan kolme korkeampaa hissillistä pistetaloa ja yksi matalampi, pitkänomainen lamellitalo. Lamellitalon arkkitehtuuri mukailee naapuritontilla sijaitsevien Alvar Aallon suunnittelemien ja museoviraston suojelemien pienkerrostalojen tyyliä.

”Uudet vuokra-asunnot korvaavat vanhat 1970-luvulla rakennetut asunnot, joka ovat osittain hyvinkin huonossa kunnossa ja olisivat olleet siis täyden peruskorjauksen tarpeessa. Uudisrakentamisen myötä alueen kiinteistökanta modernisoituu ja kaupunkirakenne tiivistyy vastaamaan nykyajan yhdyskuntarakentamista”, kertoo VVO-konsernin rakennuttamispäällikkö Petri Alatalo.

Vantaan Aerola sijaitsee keskeisellä paikalla Kehäradan, lentokentän sekä Aviapoliksen aseman ja työpaikkakeskittymän läheisyydessä.