Skanska rakentaa uusia rantakoteja Kuopion Maljalahteen

kuopion_aallotar_maljalahti_3200

Skanska tuo ennakkomarkkinointiin Kuopion Maljalahteen Kallaveden rannalle kaksi asuintaloa, jotka sijoittuvat aivan rantaviivan läheisyyteen.

As. Oy Kuopion Aallotar -nimisen yhtiön kahdessa rakennuksessa on yhteensä 39 kotia. ”Asuntojen ennakkomarkkinointi on käynnissä, ja rakentamisen on tarkoitus alkaa syksyllä 2014. Näin uudet kodit valmistuisivat syksyllä 2015”, kertoo Skanska Kotien rakennuttaja-asiamies Merja Kokkonen.

Asuntovalikoimaan kuuluu niin avaria yksiöitä kuin hulppeita neljän huoneen koteja, joissa tilaa on jopa 149,5 neliötä. Viisi huoneistoista on aivan rannassa. Myös kaikissa muissa asunnoissa järviluonto on kuitenkin vahvasti läsnä, sillä kodit rakentuvat portaittain veden äärelle. Jokaiseen asuntoon kuuluu joko terassi tai lasitettu parveke.

”Aallottaren suunnitteluratkaisussa halusimme yhdistää urbaanin kaupunkirakentamisen ja järviluonnon kunnioittamisen tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Piha-alueen suunnitelmassa kivimuurit, huolitellut istutukset, viheralueet sekä oleskelu- ja leikkipaikat rytmittävät tilaa”, kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Marko Puhakka.

Kahden talon väliin sijoittuu myös pienvenelaituri, joten venepaikka on mahdollista saada oman kodin edustalta. Kuopion kaupunki vastaa laiturin rakentamisesta ja aikataulusta. ”Veneretki voi täällä alkaa oman kodin vierestä”, sanoo Puhakka.

Maljalahden alue sijaitsee vajaan kilometrin etäisyydellä kuuluisasta Kuopion torista. Kävely- tai pyöräilymatkan päästä löytyviä palveluita ovat mm. kaupat, kirjasto ja terveyskeskus.