Skanska rakentaa uusia koteja Kauniaisten keskustaan

© Tietoa Finland Oy

© Tietoa Finland Oy

Skanska ja SATO ovat allekirjoittaneet sopimuksen 45 asunnon rakentamisesta Kauniaisiin aseman, monipuolisen palvelutarjonnan ja eloisan keskustan välittömään läheisyyteen. As. Oy Kauniaisten Rallaren rakentaminen käynnistyy elokuussa 2015 ja uudet asunnot valmistuvat vuoden 2017 alkuun mennessä.

Päättyvän tien varrella osoitteessa Ratapolku 4B sijaitsevaan viisikerroksiseen pistetaloon tulevien asuntojen koot vaihtelevat 35 neliömetrin yksiöistä 76 neliömetrin kolmioihin. Suurin osa on pieniä asuntoja.

”Nyt rakennettavat asunnot ovat ihanteellisia vuokrauskäyttöön. Pienille, hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseville asunnoille on jatkuva kysyntä ja Kauniainen on asuinalueena arvostettu muun muassa valmiiden monipuolisten palvelujensa vuoksi”, mainitsee yksikönjohtaja Antti Aarnio SATOsta.

Samassa yhteydessä Skanska toteuttaa omana projektikehityshankkeenaan myös As. Oy Kauniaisten Visselin, joka on kooltaan ja ulkomuodoltaan lähes identtinen Rallaren kanssa. Osoitteeseen Ratapolku 4A nousevaan Visseliin rakentuu 40 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 35,5 ja 76 neliömetrin välillä. Myös Visselin rakennustyöt alkavat elokuussa 2015 ja kohde valmistuu helmikuussa 2017.

Rallaren, Visselin ja Ratapolku 2:n asukkaille rakennetaan samassa yhteydessä myös autopaikat kortteliin nousevaan Trallaparkki-nimiseen paikoituslaitokseen, jonka Skanska rakentaa niin ikään omana projektikehityshankkeenaan. Trallaparkki sijaitsee asuintalojen viereisellä tontilla osoitteessa Ratapolku 6. Pysäköintitaloon rakennetaan kuusi pysäköintitasoa, joista kolme sijaitsee maan alla. Trallaparkissa on tilaa yhteensä 92 autolle. Lisäksi piha-alueelle rakennetaan seitsemän maantasopaikkaa.

”Rallaren ja Visselin asuntoihin tulee toimivat tilaratkaisut, moderni talotekniikka ja suuret parvekkeet. Talojen väliin jää suojaisa korttelipiha, joka tarjoaa asukkaille vehreän oleskelupaikan. Talojen julkisivut rapataan ja ne maalataan sävyiltään harmonisiksi vaalealla roosalla ja harmaalla. Parvekkeilla käytetään tehosteena myös lämpimiä sävyjä. Pysäköintitalon julkisivua puolestaan koristaa graafinen betoni, jonka kuvissa on nähtävillä korttelin historia ja viereinen rautatie”, kertoo Skanskan projektipäällikkö Kati Valtonen.

Talot ovat saaneet nimensä aseman läheisyydestä: Rallare tarkoittaa ratatietyöläistä ja vissel junan vihellystä. Aiemmin tontilla on sijainnut ratatietyöläisten asuntoja.