Skanska rakentaa Tyvenelle hoivakodin Helsingin Malminkartanoon

Malminkartanon palvelukeskus sijoittuu Malminkartanontien varteen. Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy

Skanska rakentaa ikääntyneiden palvelukeskuksen Tyvene Oy:lle Helsingin Malminkartanoon. Valmistelevat työt ovat jo käynnistyneet, ja kohde valmistuu syksyllä 2021.

Rakennus koostuu hoivakodista vanhuksille ja senioriasunnoista sekä ravintolatilasta valmistuskeittiöineen ja kuntosalitilasta saunoineen. Asuntoja kohteessa on yhteensä 115, joista 62 kuuluu vanhusten hoivakotiin ja 53 on ikääntyneille suunnattuja vuokra-asuntoja. Rakennuksen koko on noin 8 000 bruttoneliömetriä. Rakennuksessa hyödynnetään maalämpöä ja -jäähdytystä.

”Erityispiirteenä rakennuksen suunnittelussa on tehostetun hoivan ja vuokra-asumisen toimintojen sijoittuminen päällekkäin. Nämä kerrokset ovat aivan erilaisia, mikä aiheuttaa erityisvaatimuksia runkoratkaisulle ja muuntojoustavuudelle”, kertoo tulosyksikön johtaja Jussi Sainomaa Skanskasta.

Julkisivultaan punatiilinen palvelukeskus sijoittuu Malminkartanontien varteen, Arentipuiston kulmaan osoitteeseen Puustellintie 1.

”Malminkartanon 115 asuntoa käsittävä palvelu- ja senioritalohanke on Tyvenen suurin yksittäinen hanke ja vahvistaa strategiaamme vapaarahoitteisten ikääntyneiden palvelu- ja senioriasuntojen omistajana pääkaupunkiseudulla. Malminkartanossa on tarvetta ikääntyneiden palveluasunnoille, joten on hienoa, että pystymme vastaamaan kysyntään. Olemme tyytyväisiä, että meillä on Skanska kumppanina toteuttamassa Tyvenelle näin merkittävää hanketta”, toteaa Tyvene Oy:n toimitusjohtaja Marja Kokko.

Tyvene Oy on vuonna 2007 perustettu osin yleishyödyllinen asunto- ja hoivakiinteistöihin sijoittava yhtiö. Tyvenen omistavat vakavaraiset, suomalaiset eläke- ja vakuutusyhteisöt sekä säätiöt. Tyvene rakennuttaa ja omistaa ikääntyneiden ja muiden hoivapalvelua tarvitsevien ryhmien asuntoja kasvukeskusalueilla.