Skanska rakentaa palvelukodin Helsinkiin

Skanska on kehittänyt palvelukotihanketta Helsingin Suutarilaan yhdessä Mehiläisen kanssa vuodesta 2011 lähtien. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja osapuolten yhteisenä tavoitteena on, että hanke valmistuu joulukuussa 2015.

Omistajaksi tulee Hemsö Fastighets Oy. Käyttäjä ja palveluntuottaja on Mehiläinen Oy. Kaksikerroksisen rakennuksen laajuus on 1 919 bruttoneliömetriä ja siihen tulee 42 asuinhuonetta.

”Skanskalla on vahva osaaminen palvelu- ja hoivatilojen suunnittelusta ja rakentamisesta ja haluamme tarjota osaamistamme yhä laajemmin asiakkaillemme. Tässä projektissa teemme tiivistä yhteistyötä Mehiläisen kanssa ja yhdistämme molempien tietotaitoa”, sanoo Skanska Oy:n hankekehityksen johtaja Tuomas Rantsi.

”Rakennus on suunniteltu mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksiköksi. Yksikössä on mahdollisuus joustavasti tarjota kuntoutujille heidän tarpeensa mukaisia palveluita tehostetusta palvelusta kevyempään kuntouttavaan asumispalveluun ja tuettuun asumiseen”, sanoo sektorijohtaja Raija Saari Mehiläinen Oy:stä.

”Hanke on tärkeä osa Hemsön jatkuvaa laajentumista Suomen markkinoille”, toteaa Hemsön toimitusjohtaja Per Berggren. Hemsö omistaa ennestään 15 hoivakotia Suomessa. Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen julkisiin kiinteistöihin keskittynyt sijoitusyhtiö.