Skanska rakentaa lisää vapaa-ajan asuntoja Laukaan Peurunkaan

laukaan-peuranpesa_perspektiivi-jarven-puolelta

Skanska rakentaa vapaa-ajan asuntoja Peurunkajärven rantamaisemiin. Laukaan Peuranpesä -niminen asuntokokonaisuus rakennetaan syksyllä 2012 valmistuneen Peurantähden naapuriin Peurungan kylpylähotellin alueelle.

Viisikerroksiseen Peuranpesään tulee 41 viihtyisää vapaa-ajan kotia, joiden koot vaihtelevat 38 neliön yksiöstä 70 neliön kolmioon. Ennakkomarkkinointi on käynnistynyt, ja rakennustöiden on suunniteltu alkavan alkuvuodesta 2015, jolloin vapaa-ajan asunnot valmistuisivat talvella 2016. Peuranpesä sijaitsee Laukaan kunnassa, 25 kilometrin päässä Jyväskylästä.

Peuranpesän vapaa-ajan kodit myydään normaalin asuntokaupan tapaan, mutta asunnonomistaja voi halutessaan antaa asuntonsa Peurungan vuokrattavaksi silloin, kun ei itse sitä käytä. Asukkaalle helppo ja turvallinen vuokraustapa lisää vapaa-ajan asunnon käytön joustavuutta sekä tarjoaa mahdollisuuden vuokratuottoihin.

”Peurunka on mainio ympäristö vapaa-ajan asumiseen sekä kesällä että talvella. Tarjolla ovat kylpylähotellin monipuoliset palvelut ja aktiviteetit. Kauniissa Järvi-Suomen maisemissa on hyvät ulkoilumaastot patikointiin, pyöräilyyn ja hiihtoon. Läheltä löytyvät mahdollisuudet niin ratsastukseen, kalastukseen kuin golfiin, ja laskettelukeskuskin on lähellä. Peurungasta pääsee myös kätevästi Jyväskylän ja lähikuntien kulttuuritapahtumiin”, kuvailee Skanskan yksikönjohtaja Jorma Mustakangas.

”Peurungan ovat löytäneet niin perheasiakkaat kuin yritys-, kokous ja tapahtuma-asiakkaat. Vaikka Keski-Suomessa majoitusvuorokaudet ovat olleet laskussa, on meillä ollut hienoista kasvua”, kertoo Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virta.

Kylpylähotelli Peurungan alue kiinnostaa ja Peurunka-konsernilla on tarkoitus laajentaa toimintaa entisestään. ”Jatkamme alueen kehittämistä, ja seuraavaksi suunnitteilla ovat ravintolatilojen laajennus sekä rantarivitalot”, jatkaa Virta.