Skanska rakentaa lisää uusia koteja Niittymaan Liberti-kortteliin Espoossa

© Tietoa Finland Oy

© Tietoa Finland Oy

Skanska jatkaa vuonna 2012 aloitetun Espoon Niittymaan Liberti-kaupunkikorttelin rakentamista. Liberti-korttelin seuraava kohde on As. Oy Espoon Fiilinki, jonne tulee 43 kotia kahdeksaan kerrokseen. Mukana on asuntoja yksiöistä neljän huoneen koteihin. Asuntojen ennakkomarkkinointi on aloitettu, ja rakentaminen käynnistyy vuoden 2016 alussa. Uudet kodit ovat muuttovalmiita keväällä 2017.

”Liberti on omaleimainen puistokortteli Niittymäen ja Taivalmäen suojassa, lähellä Tapiolaa ja vain vajaan kilometrin päässä tulevan Länsimetron asemasta. Korttelin sydämen muodostaa vehreä ja vireä keskuspuisto. Sen keskelle tulee asukkaiden kohtaamispaikka Miitti, josta löytyvät kerhotilat ja korttelisauna. Pihakannen alla sijaitsevaan autohalliin, Biiliparkkiin, on kulku suoraan taloyhtiöiden porraskäytävistä”, kertoo Anu Åkerman.

”Libertin rakennusten arkkitehtuurissa on leikkisyyttä, väriä ja linjakkuutta. Sama tunnelma ulottuu myös Fiilinkiin. Tilavimpia koteja lukuun ottamatta Fiilingin asuntopohjista on jätetty sauna pois, jolloin kaikki neliöt on saatu tehokkaasti käyttöön. Asunnoissa on mietitty toimivaa arkea myös pienemmissä yksityiskohdissa; esimerkiksi kääntyvä suihkuseinä vapauttaa tarvittaessa tilaa muille toiminnolle, vaikkapa vaatehuollolle. Lähes jokaiseen kotiin kuuluu myös tilava lasitettu parveke. Korttelipihan puolelta, talon toisesta kerroksesta, löytyy puolestaan koteja, joissa on omat terassit”, kuvailee Skanska Kotien projektipäällikkö Anu Åkerman.

Skanskan kumppanina Fiilingin suunnittelussa on HPK Arkkitehdit Oy.

Skanska Kotien ensimmäinen Liberti-kortteliin rakentama talo, Espoon Suulperi, valmistui syksyllä 2014. Tammikuussa 2016 valmistuu Espoon Konkari. Yhteensä Skanska Kodit rakennuttaa kortteliin noin 350 asuntoa, jonka lisäksi Skanska on toteuttanut kortteliin noin 230 asuntoa muille rakennuttajille. Kokonaisuudessaan Liberti-korttelin on suunniteltu valmistuvan vuonna 2019.