Skanska rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle 47 asuntoa Myllypuroon

Skanska rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle ATT:lle kahden kerrostalon kokonaisuuden Myllypuroon. Taloihin tulee yhteensä 47 asuntoa, ja niiden rakentaminen käynnistyy arviolta helmikuussa 2015.

Helsingin Asumisoikeus Oy Kiviparin kerrostalot tulevat osoitteeseen Kiviparintie 5 a. Talot ovat 4−5-kerroksisia ja niiden pihakannen alle tulee kylmä autohalli, jossa on 19 autopaikkaa. Asuntoalaa taloissa on yhteensä noin 3 300 neliötä. Asuntojen pinta-ala on keskimäärin 70,5 neliömetriä ja niiden koot vaihtelevat 42 neliömetristä 115 neliömetriin. Talojen julkisivumateriaali on pääosin rapattua tiiltä.

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa arviolta huhtikuussa 2016.

Skanska on aikaisemmin toteuttanut ATT:lle Myllypuroon puiseen kaupunkikylään ensimmäisessä rakennusvaiheessa 85 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, jotka valmistuivat syksyllä 2012. Toisen vaiheen hanke käsitti 39 loppuvuodesta 2013 valmistunutta hitas-asuntoa.

Skanska ja ATT ovat myös tehneet esisopimuksen kahden uuden asuntokohteen toteuttamisesta puiseen kaupunkikylään. Heka Myllypuro Ryynimyllynkatu 2:ssa ja Haso Ratasmyllyssä on yhteensä 93 asuntoa, joihin kuuluu pienkerrostaloja, rivitaloja ja paritaloja. Rakennustyöt alkavat tammikuussa 2015, ja kohde valmistuu syksyllä 2016.