Skanska rakentaa Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT:lle 91 asuntoa Helsingin Myllypuroon

haso-spurtti_att_myllypuro-havainnekuva

Helsingin Myllypuron uudistaminen jatkuu vauhdilla. Seuraavaksi aloitetaan kahdeksasta talosta koostuvan Helsingin Asumisoikeus Oy Spurtin rakentaminen Alakiventien rivi- ja pienkerrostaloalueelle. Kohteen rakennuttaa Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT ja urakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus.

Helsingin Myllypuroon osoitteeseen Alakiventie 9 rakennettavaan Haso Spurttiin nousee viisi kaksikerroksista rivitaloa ja kolme kolmikerroksista luhtikerrostaloa. Asuntojen koot vaihtelevat 37,5 neliöisistä yksiöistä aina 111,5 neliön viiden huoneen ja keittiön asuntoihin. Kaikkiin koteihin tulee oma sauna sekä joko parveke tai maantasoterassi ja asuntopiha.

”Kohteen esirakentamistyöt tontilla on jo aloitettu maiden puhdistuksella ja puiden kaadolla. Varsinainen rakentaminen alkaa paalutuksella juhannuksen 2016 jälkeen. Kohde on kokonaisuudessaan valmis kesällä 2018”, kertoo työpäällikkö Jouni Laukkarinen Skanska Talonrakennus Oy:stä.

”Haso Spurtti sijoittuu suurelle 1,8 hehtaarin kokoiselle tontille Alakivenpuiston ja Myllypuron koulun välittömään läheisyyteen. Alueella on väljä asemakaava, isot pihat ja puistot sekä autottomia alueita, mikä luo viihtyisyyttä. Kävelyetäisyyden päästä löytyvät niin Myllypuron keskustan monipuoliset palvelut kuin metroasemakin. Alueella on lisäksi hyvät liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet”, kertoo projektipäällikkö Jouni Palonen Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT:sta.

Skanska on rakentanut viime vuosien aikana ATT:lle myös useita muita kohteita Myllypuroon. Tällä hetkellä on käynnissä Haso Kiviparin ja Haso Ratasmyllyn rakentaminen. Molemmat yhtiöt valmistuvat vuoden 2016 lopulla.