Skanska peruskorjaa Turun Normaalikoulun

Skanska on solminut Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa sopimuksen Turun Normaalikoulun peruskorjauksesta.  Työt ovat alkaneet kesäkuun alussa, ja projekti valmistuu lokakuussa 2016. Urakan arvo on noin 18 miljoonaa euroa.

Vaativa peruskorjaus sisältää kolmekymmentävuotiaan koulukiinteistön lähes täydellisen saneerauksen. Koulurakennuksen sisätilat, vesikatto ja koko talotekniikka uusitaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Peruskorjaus tehdään Suomen Yliopistokiinteistöjen ympäristöluokitus- ja sisäilmatavoitteiden mukaisesti Terve Talo -kriteerien pohjalta.

”On hienoa olla mukana toteuttamassa vaativaa saneerausta, jolla Turun normaalikoulu saadaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Hanke on myös merkittävä työllistäjä sekä Skanskalle että alihankintaverkostollemme. Työmaalla tulee työskentelemään enimmillään yli sata henkilöä”, kertoo Skanskan tulosyksikön johtaja Olli-Pekka Otava.

”Peruskorjauksen tavoitteena on yhdessä Turun normaalikoulun kanssa luoda nykyaikaisia opetusmenetelmiä tukevat oppimisympäristöt sekä toimivat ja muuntojoustavat tilaratkaisut. Yhteistyöurakkamallillamme Skanskan kanssa olemme kehittäneet toteutusratkaisuja jo yleissuunnitteluvaiheessa, ja tämä työ jatkuu toteutussuunnittelussa rakennustyön rinnalla”, sanoo Suomen Yliopistokiinteistöjen rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja Aki Havia.

Turun normaalikoulu toimii tilapäisissä tiloissa peruskorjauksen ajan. Perusopetus on Varissuolla paviljongeissa ja lukio Sepänkatu 2:ssa. Turun normaalikoulu on Turun yliopiston harjoittelukoulu, jossa opiskelevat peruskoulun alakoululaiset, yläkoululaiset ja lukiolaiset. Koulussa suorittavat opetusharjoitteluaan sekä luokan- että aineenopettajaharjoittelijat osana opettajan pedagogisia opintojaan.​ Koulussa on kaikkiaan noin 1 200 oppilasta. Työntekijöitä on 178 työntekijää, joista opettajia 137 ja lisäksi noin 280 opettajaopiskelijaa. Turun Normaalikoulu valmistui vuonna 1980, ja sen on suunnitellut arkkitehti Björn Krogius.