Skanska Oy: Helsingin Jätkäsaareen nousee 100 uutta kotia opiskelijoille

print_VMshJMcRTE

Helsingin Jätkäsaareen nousee 100 uutta kotia opiskelijoille

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Skanska rakentaa Hoasille 100 uutta asuntoa Helsingin keskustaan Jätkäsaaren kaupunginosaan.

”Jätkäsaari on keskeisen sijaintinsa ansiosta mitä mainioin paikka asua opiskeluaikana”, iloitsee Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

CIN-kortteli on kolmen rakennuttajan yhteishanke, joka pohjautuu Aalto-yliopistossa tehtyyn CityInnoNets -tutkimushankkeeseen. Tutkimus tehtiin arvoverkostojen muodostumisesta ja niiden hyödyntämisestä kaupunki-innovaatioiden leviämisessä. CIN-kortteli on tämän tutkimuksen pilottihanke, jossa ovat mukana myös Asuntosäätiö ja S-Asunnot. Korttelissa luodaan puitteet asukaslähtöiseen perusturvalliseen korttelikylään, jossa ihmiset tuntevat toisensa.

”Tarkoitus on luoda tästä uudenlainen asumisen konsepti, jossa asutetaan samaan kortteliin useampi eri sukupolvi, jotka kohtaavat käytävillä ja viettävät aikaa yhdessä pihalla”, toteaa Tarhio.

Uusien asuntojen on määrä valmistua joulukuussa 2015, minkä jälkeen opiskelijat voivat hakea korttelista asuntoa. Hankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on noin 12,4 miljoonaa euroa.

”On hienoa päästä rakentamaan kipeästi kaivattuja opiskelija-asuntoja Helsinkiin. Hoasin opiskelija-asuntohanke on luonteva lisä palvelu- ja julkisen rakentamisen tuotantoomme, josta yksikössämme on pitkä kokemus ja laaja osaaminen”, sanoo Skanskan Etelä-Suomen toimitilarakentamisen tulosyksikön johtaja Petri Sormunen.

”Meillä on ilo asettaa hankkeeseen kokenut ja ammattitaitoinen organisaatio, jolla on näyttöä asiakkaiden tavoitteiden täyttämisestä”, jatkaa Sormunen.