Skanska käynnistää Kauppakeskus Sepän rakentamisen Jyväskylään – sijoittajaksi LähiTapiola

© Innovarch Oy; © Tietoa Finland Oy

© Innovarch Oy; © Tietoa Finland Oy

Skanska käynnistää kehittämänsä Kauppakeskus Sepän rakentamisen Jyväskylän Seppälän alueelle. Kauppakeskus valmistuu syyskuussa 2017, ja se rakennetaan Prismakeskuksen yhteyteen. Sijoittajaksi hankkeeseen tulee LähiTapiola-ryhmän yhtiöitä.

”Olemme pitkään kehittäneet Kauppakeskus Sepän hanketta ja kaupallista konseptia. Siksi olen todella iloinen siitä, että työmme hankekokonaisuuden suunnittelun, sen mahdollistavien kaavamuutosten sekä sijoittajien ja vuokralaisten löytämisen eteen on kantanut hedelmää”, sanoo yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

Hankkeen kokonaisinvestointi sisältäen tontin on noin 70 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakkasopimuksen arvo on noin 57 miljoonaa euroa. LähiTapiolasta hankkeeseen sijoittavat LähiTapiola Vahinkovakuutus, LähiTapiola Henkiyhtiö ja LähiTapiola Keski-Suomi.

Kauppakeskus Seppään tulee noin 24 000 kerrosneliömetriä vuokrattavaa tilaa, ja sen tarjonta painottuu muotiin, urheiluun ja vapaa-aikaan. Keskukseen tulee myös monipuolinen ravintola- ja kahvilakokonaisuus, joka tuo aivan uutta tarjontaa Jyväskylään.

Kauppakeskuksen kellarikerrokseen tulee osittain maanpäällinen noin 600 pysäköintipaikan ja noin 110 pyöräpaikan parkkihalli, ja ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen tulee liiketiloja.

© Innovarch Oy; © Tietoa Finland Oy

© Innovarch Oy; © Tietoa Finland Oy

Marraskuussa 2015 Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi Skanskan ja Osuuskauppa Keskimaan hakeman asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaa rakenteilla olevan Prismakeskuksen ja tulevan kauppakeskus Sepän yhdistämisen yhdeksi kokonaisuudeksi kauppakäytävän avulla. Rakennusten liitoskohtaan muodostuu liike- ja ravintolatiloja sisältävä katettu sisätorialue. Kauppakeskus Sepän eteläpuolelle siirretään lisäksi korttelin läpi kulkeva kevyen liikenteen yhteys.

”Kauppakeskus Sepän sijainti Jyväskylän keskustan läheisyydessä sekä VT 9:n ja VT 4:n vieressä houkuttelee asiakkaita. Lähelle rakentuvan Kankaan alueen tuleville asukkaille ja alueella työssä käyville Seppä merkitsee myös parempia kaupallisia palveluja. Lisäksi Seppälässä rakennetaan muutenkin vilkkaasti uusia liiketiloja. Hyvä erikoiskaupan tarjonta vetää asiakkaita Seppälään, ja Prismakeskus ja Kauppakeskus Seppä tukevat varmasti toistensa myyntiä. Lopputulos on Keski-Suomen suurin kaupan keskittymä. Prismakeskuksessa ja Kauppakeskus Sepässä on yhteensä noin 40 000 neliömetriä myymälätilaa”, sanoo Mustakangas.

Mustakangas on tyytyväinen myös aikatauluun, jolla kauppakeskusten yhdistämisen mahdollistava kaavamuutos saatiin läpi. ”Neuvotteluissa tulevien vuokralaisten ja sijoittajaehdokkaiden kanssa kävi selväksi, että kauppakeskusten yhdistäminen tuo kaikille osapuolille merkittävää etua”, hän kertoo.

”Seppälä on yksi nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä kaupunginosista Jyvässeudulla ja tarjoaa näin ihanteellisen sijainnin valmistuvalle Kauppakeskus Sepälle pääväylien läheisyydessä, mikä monipuolisuudellaan ja vetovoimaisuudellaan täyttää erinomaisesti sijoituskriteerit”, sanoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli.

”Investoiminen Keski-Suomen alueelle on ensisijaisen tärkeää, ja haluamme myös olla mukana tässä työssä. Keskisuomalaisena asiakkaidemme omistamana yhtiönä haluamme turvata Jyväskylän sekä koko maakunnan elinvoimaisuutta”, jatkaa LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen.

”Olemme todella iloisia kauppakeskuksen rakentamisesta. Yli 40 vuotta omistajiamme palvellut Prisma Seppälä saa rinnalleen odotetut erikoistavarakaupan palvelut ja hyvän yhteistyökumppanin. Olen vakuuttunut, että tuleva kokonaisuus tarjoaa Keski-Suomen parhaat palvelut tämän päivän ja huomisen kuluttajalle”, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Reima Loukkola.

Lisätietoja:

www.kauppakeskusseppa.fi