Skanska käynnistää ensimmäisen asuntoprojektin Tampereen Härmälänrannan uudella kaava-alueella

harmalanrannan-turva-kulmanakyma

Skanska rakentaa vakuutusyhtiö Turvalle asuntoja Tampereen Härmälänrantaan. As. Oy Tampereen Härmälänrannan Turva on ensimmäinen rakennusprojekti uudella kaava-alueella eli Valmetinkadun ja Nuolialantien risteyksessä olevan alueen sisääntulokorttelissa, jonka rakentaminen ajoittuu vuosille 2015–2019.

Seitsenkerroksisessa Härmälänrannan Turvassa on 40 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, jotka valmistuvat uusien asukkaidensa käyttöön lokakuussa 2016. Asuntojen rakentaminen on käynnistynyt.

”Päätimme uudistaa kiinteistökantaamme muutama vuosi sitten. Härmälänranta tuntui kohteena sijainniltaan ja luonteeltaan Turvalle sopivalta. Uskomme, että sekä Turvan työntekijät että asiakkaat kiinnostuvat kohteesta”, sanoo toimitusjohtaja Minna Metsälä vakuutusyhtiö Turvasta.

Valmetinkadun ja Nuolialantien risteyksen sisääntulokortteliin rakennetaan neljän vuoden aikana kerros- ja rivitaloihin kaiken kaikkiaan noin 330 omistus- ja vuokra-asuntoa. Pysäköinti hoidetaan keskitetysti: korttelin keskelle tulee maanalainen Tuiskun pysäköintihalli.

”Käytämme hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa hyödyksi pitkää kokemustamme tietomallintamisesta esimerkiksi tuotannonsuunnittelussa ja hankinnassa”, kertoo yksikönjohtaja Jyrki Lautarinne Härmälänrannan aluetta kehittävästä Skanskasta.

Alueelta on purettu vanhat tehdasrakennukset. 1930-luvulla valmistuneet Pääkonttori ja Lentokonetehdas saneerataan tulevaisuuden työpaikka- ja palvelukäyttöön.

Härmälänrannan asemakaavassa on otettu huomioon nykyaikaisten energiajärjestelmien mahdollisuudet. Alueella on mahdollista hyödyntää aurinkoa, maaperää ja järveä lämmön ja viilennyksen energialähteinä. Se, missä määrin nämä suunnitelmat ovat kustannuksiltaan toteuttamiskelpoisia, täsmentyy myöhemmin.

Härmälänranta sijaitsee Pyhäjärven etelärannalla noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alueen suunnittelu alkoi vuonna 2006, ja tähän mennessä on valmistunut jo noin 580 uutta kotia. Härmälänranta kehittyy vähitellen kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille. Alueen valmistuttua siellä on yhteensä noin 4 500 asukasta. Koko Härmälänrannan alue on kooltaan 21 hehtaaria, jonne tulee asuntorakentamista kaikkiaan 200 000 kerrosneliömetriä ja toimitiloja 18 000 kerrosneliömetriä.