Skanska käynnistää ensimmäisen asuinrakennusprojektin Kankaan alueella Jyväskylässä

jyvaskylan_raina_kangas_tori_highres

Jyväskylän kaupunki on myynyt Kankaalta ensimmäisen asuinrakentamisen tontin Skanskalle. Samalla Skanska teki käynnistyspäätöksen ensimmäisen asuntohankkeen rakentamisesta alueelle. As. Oy Jyväskylän Rainan rakentaminen alkaa joulukuussa 2015, ja sen arvioitu valmistumisaika on alkuvuosi 2017.

Tontti sijaitsee Kankaan Piippurannan asemakaava-alueella, jonka kaava on tullut voimaan toukokuussa 2015. ”Asuntoja kohtaan on ollut mukavasti kysyntää”, kertoo hankekehityspäällikkö Noora Sokero Skanskalta. As. Oy Jyväskylän Raina nousee Kankaan sydämeen Tourujoen, vanhan punatiilisen piipun ja keskusaukion läheisyyteen. Osoite on Piipputori 1.

Rainan ilme on suunniteltu kunnioittaen vanhan tehdasmiljöön punatiilipintoja. Harjakattoiseen rakennukseen tulee 8 kerrosta ja 46 uutta kotia, joiden koot vaihtelevat 32,5 neliön yksiöistä 72 neliön kolmioihin.

”Olen erittäin iloinen tonttikaupasta. Tämä on konkreettinen askel kohti uutta upeaa ja monimuotoista Kankaan kaupunginosaa, jossa uudentyyppisellä asumisella on vahva jalansija. Nämä päätökset eivät tässä markkinatilanteessa ole itsestäänselvyyksiä, mutta luotamme tulevaisuuteen vahvasti Kankaan hankkeen kohdalla”, kommentoi Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

”Olemme innoissamme Kankaan alueen rakentamisen etenemisestä, sillä siellä näkyvät monet asiat, jotka ovat Skanskalle tärkeitä: energiatehokkuus ja ympäristöarvot, alueen kehittäminen kokonaisuutena eläväksi ja toimivaksi kaupunginosaksi sekä tiivis yhteistyö eri osapuolten kanssa”, sanoo Skanskan yksikönjohtaja Jorma Mustakangas.

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 100 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti.