SKANSKA: Espoon Tapiolan Ahertajankulman rakentaminen alkaa pian

espoon_calibri_pihakuva_painokelpoinen

Espoon Tapiolan Ahertajankulmaan rakennetaan uusi viihtyisä asuinkortteli. Ensimmäisenä alueelle nousee As. Oy Espoon Calibri, jonka asuntojen ennakkomarkkinointi on juuri käynnistynyt. Rakennustyöt alkavat vuoden 2016 lopulla.

Pohjantien ja Ahertajantien kulman tontti Espoossa on ollut tyhjä jo yli kymmenen vuotta. Alueen maanomistajat WeeGee Oy ja Skanska Talonrakennus Oy järjestivät yhdessä alueen rakentamisesta suunnittelukilpailun, jonka voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ”Puutarhassa”. Suunnitelman mukaisesti alueelle aloitetaan pian erikorkuisten tähtitalojen rakentaminen. Talot asettuvat puistomaiseen maastoon lomittain. Arkkitehtuurisesti mielenkiintoisten talojen sarja tuo alueelle uutta, mutta on samalla vahvasti Tapiola-henkinen.

Asuinkorttelin ensimmäinen rakennus on viisikerroksinen, kolmisakarainen Espoon Calibri, johon tulee yhteensä 27 asuntoa aina 49 neliön kaksioista 96,5 neliön neljän huoneen koteihin. ”Talon tähtimäisen muodon johdosta asunnoissa ei ole hukkaneliöitä eikä pimeitä kulmia. Kotien selkäranka on keittiön ja olohuoneen muodostama rento oleskelutila, jonne tulvii luonnonvaloa suurista ikkunoista”, kuvailee Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

”Kaikkia koteja reunustaa pitkänomainen parveke ja osassa kodeista parvekkeeseen kuuluu sekä lasitettu että lasittamaton osuus. Suurimmissa huoneistoissa on parvekkeet kodin kahdella vastakkaisella sivustalla. Korttelin pihakannen alle rakennetaan autohalli, jonne on hissillä suora kulku asuinkerroksista. Jokaiseen asuntoon tulee lisäksi oma sauna”, Kuosma jatkaa.

”Pohjaratkaisultaan tähdenmuotoiset rakennukset ovat omiaan luomaan mielenkiintoisia ja laadukkaita ulko- ja sisätiloja. Julkisivujen selkeät materiaalivalinnat, rapatut muuripäädyt ja linjakkaat lasipinnat tukevat tilasommitelmaa. Kodit ovat mielenkiintoisia, ja esimerkiksi niin sanottu halkaistu siipi antaa joustavuutta pohjiin”, kertovat Arkkitehti SAFA Sanna Meriläinen ja arkkitehti SAFA Vesa Oiva Anttinen Oiva Arkkitehdeistä.

Ahertajankulman asuinkortteli kohoaa Tapiolan kulttuurimaisemaan, askeleen päähän Tapiolan uudistuvan keskustan palveluista. Lähistöltä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut aina päivittäistavarakaupasta terveyskeskukseen ja monipuolisista liikuntamahdollisuuksista laajaan kulttuuritarjontaan.

Calibrin jälkeen Ahertajankulmassa aloitetaan As. Oy Espoon Franklinin rakentaminen. Franklinin ennakkomarkkinointi käynnistyy loppuvuonna 2016.