Skanska aloittaa uuden toimistotalon rakentamisen Helsingin Lintulahdessa

skanska_toimistotalo_lintulahti_julkisivukuva

Skanska käynnistää uuden toimistotalon rakentamisen Helsinkiin Lintulahteen Sörnäisten rantatien kupeeseen osoitteeseen Kaikukatu 6. Skanskan investoinnin arvo on noin 45,9 miljoonaa euroa.

Rakennustöiden valmistelu tontilla on jo käynnissä. Aluksi Skanska toteuttaa noin vuoden mittaisen maanrakennusurakan, joka sisältää mm. mittavat kellarien porapaaluseinät. Skanska aloittaa maanpäällisen rakentamisen syyskuussa 2017 ja kiinteistö valmistuu tavoitteen mukaan keväällä 2019.

skanska_toimistotalo_lintulahti_sisakuva

”Rakennukseen tulee noin 12 000 neliömetriä persoonallista vuokrattavaa toimistotilaa, joka palvelee joustavuudellaan kaikenkokoisia yrityksiä. Tavoitteena on toteuttaa hanke LEED®-ympäristösertifikaattijärjestelmän vaatimusten puitteissa”, kertoo Skanska CDF Oy:n operatiivinen johtaja Antti Nousiainen.

”Merenläheinen Lintulahti on kehittyvän kantakaupungin ytimessä ja erinomaisesti saavutettavissa sekä julkisilla yhteyksillä että autolla. Alueella teollisuushistoria kohtaa modernin kaupunkiympäristön, jossa asuminen, työskentely ja vapaa-aika ovat samanaikaisesti läsnä ja luovat uudenlaista kaupunkikulttuuria”, kuvailee Nousiainen.

”Suunnitteluun on haettu inspiraatiota sekä alueen teollisesta historiasta, että moderneista työympäristöistä maailmalta. Tiloja on tarjolla erilaisille yrityksille useamman kerroksen kokonaisuuksista aina muutaman hengen organisaatioiden tarpeisiin. Modernit tilaratkaisut, ympäristötehokkuus, joustavuus ja persoonallisuus ovat tärkeitä suunnittelua ja hankkeen toteutusta ohjaavia avainsanoja”, kertoo Nousiainen.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky.