Prisma tulee ankkuriksi YIT:n ja Hartelan Hertsi-hankkeeseen Helsingin Herttoniemeen

print_f9flFkmWKu

Havainnekuva Hertsistä

HOK-Elanto on solminut vuokrasopimuksen YIT Rakennus Oy:n ja Rakennusosakeyhtiö Hartelan kanssa noin 8 500 neliömetrin suuruisen Prisma-ketjun myymälän sijoittamisesta Itäväylän ja kauppakeskus Megahertsin väliin jäävälle rakentamattomalle tontille. Tontti on osa YIT:n ja Hartelan muodostamaa yhteishanketta, jossa ne yhteistyössä vastaavat Hertsi-nimisen lähipalvelukeskuksen kehittämisestä, käyttäjähankinnasta ja toteuttamisesta. Prisman lisäksi keskukseen tulee tiloja noin 40 käyttäjälle ja korttelissa ennestään toimiva kauppakeskus Megahertsi yhdistetään toiminnallisesti uuteen Hertsi-lähipalvelukeskukseen.

”HOK-Elanto kehittää verkostoaan pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti tarjotakseen asiakasomistajilleen palveluja monipuolisesti ja kattavasti. Se edellyttää, että olemme mukana, kun uudet asuinalueet tai liikenneväylien risteyskohdat luovat uutta kysyntää. Hertsin sijainti on liikenteellisesti erinomainen Prisman palvelutarjonnalle, toteaa HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen.

Hertsiin tulee kokonaisuudessaan noin 20 000 neliömetriä vuokrattavaa liike- ja palvelutilaa. Keskuksen alle sijoitetaan noin 800 pysäköintipaikkaa, joista 140 varataan liityntäpysäköintikäyttöön. Lisäksi polkupyörille on tulossa pysäköintipaikkoja lähes 300. Liike- ja palvelutilojen yläpuolelle rakennetaan kolme asuinrakennusta, joissa on yhteensä noin 250 asuntoa.

”Olemme tyytyväisiä, että Hertsin ensimmäinen vuokraussopimus allekirjoitettiin juuri HOK-Elannon Prisman kanssa. Uskomme Prisman toimivan vetovoimaisena ankkurivuokralaisena Hertsi-kokonaisuudelle.Hertsin rakennustyöt on näillä näkymin tarkoitus aloittaa vuonna 2016. Päätös rakentamisen tarkemmasta käynnistysajankohdasta tehdään myöhemmin”, toteavat Heikki K. Hannukkala YIT:stä ja Tapio Rantanen Hartelasta.

Herttoniemen metroaseman ja Hertsin välille luodaan yhteys Itäväylän ylittävää katettua kävelysiltaa pitkin, jolloin keskukseen pääsee helposti niin jalan kuin autolla hyvien liikenneyhteyksien ansiosta.