Pöyrylle toimeksianto maanalaisen pysäköintilaitoksen suunnittelusta Helsingissä

Pöyry on saanut YIT:ltä toimeksiannon Töölönkadun pysäköintilaitoksen suunnittelusta. Pöyry toimii kohteen pääsuunnittelijana toteuttaen maanalaisen pysäköintihallin geoteknisen, kalliorakennus-, arkkitehti- ja rakennesuunnittelun. YIT vastaa kohteen rakentamisesta. Projekti alkaa marraskuussa ja valmistuu keväällä 2019.

Pysäköintilaitokseen tulee kolme kerrosta ja 800 autopaikkaa. Uusi pysäköintiratkaisu vauhdittaa Töölön kaupunginosan kehittämistä asumisen, yritysten ja palvelujen näkökulmasta. Pysäköintilaitoksen rakennuttaa Töölön Pysäköintilaitos Oy.

“Maanalainen rakentaminen on kärkiosaamistamme, ja keskeinen keino kehittää tiiviisti rakennettuja kasvukeskuksia. Olemme ylpeitä YIT:n Pöyrylle osoittamasta luottamuksesta päästessämme yhdessä toteuttamaan tätä mielenkiintoista ja vaativaa kalliopysäköintihanketta”, sanoo Pöyryn infrasuunnittelun johtaja Mikko Inkala.

Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus kirjataan Alueellisten toimintojen vuoden 2015 viimeisen vuosineljänneksen tilauskantaan.