Pöyry saanut Rhein-tunnelin suunnittelutoimeksiannon Sveitsissä

Sveitsin tievirasto (FEDRO) on tilannut Pöyryn johtamalta suunnitteluyhteenliittymältä suunnittelun Rhein-joen alittavaan tunneliin, jonka tarkoituksena on liikenneruuhkien vähentäminen.
Uuden tunnelin tarkoituksena on vähentää kuormitusta Baselin A2-moottoritiellä, joka kärsii merkittävistä liikenneruuhkista, erityisesti osuudella Schwarzwaldtunnel – Hagnau – Augst. Koska liikennemäärät ovat nousussa eikä niihin ole helpotusta näköpiirissä, on tarkoituksena saada uusi liikenneyhteys Baselista itään sijaitsevan Birsfeldenin kaupungin ja A2-pääväylän pohjoisen osan (Rhein-tunneli) Saksan ja Ranskan välille.
Suunnittelussa määritetään uusien tunneliyhteyksien optimaaliset linjaukset ja projektin kokonaistoteutettavuus. Toimeksiannon on määrä valmistua vuonna 2021.
Tunnelien rakentaminen kaupunkiympäristöön voi olla erityisen haastavaa, koska käytettävissä on rajallinen määrä tilaa.
“On erittäin tärkeää lievittää vaikutusta liikenteeseen ja asukkaiden elämänlaatuun rakennusmenetelmien huolellisella valinnalla”, selittää Nicolas Hessler, Pöyryn Sveitsin tunneliosaston osastopäällikkö ja projektipäällikkö. “Olemme Pöyryllä ylpeitä saadessamme tuoda kokemustamme kantakaupunkien tunnelien suunnittelusta ja toteuttamisesta tähän projektiin.”
Pöyry on suunnitellut kaikkiaan yli tuhat kilometriä tunneliväyliä viimeisen vuosikymmenen aikana.
Tilauksen arvoa ei ole julkistettu. Tilaus on lisätty Alueellisten toimintojen tilauskantaan vuoden 2016 toisella neljänneksellä.