Pohjola Rakennus rakentaa Kuopion Pihlajalaaksoon 70 asuntoa

cee9001a-6929-4870-8f6e-1c0ec668f354-main_image

Pohjola Rakennus käynnistää ensimmäisen Itä-Suomen kohteensa Kuopion Pihlajalaaksossa, jonne nousee kahden kerrostalon muodostama Asunto Oy Kuopion Ruutikellari. Talojen rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2017 ja kohde valmistuu keväällä 2018.

”Kova työ on tuottanut tulosta ja olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme käynnistää ensimmäisen kohteemme Kuopiossa. Ruutikellarin tontit ovat Pihlajalaakson viimeisiä rakentamattomia tontteja, joten kohteemme viimeistelee uuden asuinalueen”, iloitsee Pohjola Rakennuksen Kuopion aluejohtaja Risto Pennanen.

As Oy Ruutikellariin rakentuu 70 huoneistoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä neliöihin. Lisäksi asuntoyhtiöön tulee yhteensä 12 autotallia. Ennakkomarkkinointi käynnistyi heinäkuun lopulla ja 47 asuntoa on varattu.

”Halusimme kunnioittaa alueen veikeää historiaa. Kohde on saanut nimensä Kallantien mutkassa sijaitsevan, suojeltavaksi määritellyn punatiilirakennuksen mukaan. Rakennus on entinen ruutikellari, jossa sijaitsi aikoinaan Carlsonin rautakaupan ruutivarasto”, sanoo Pennanen. 

150 uutta kotia Kuopioon  

Hankkeen myötä Pohjola Rakennuksen valtakunnallinen toimijuus vahvistuu. Konserni on johtavia asuntorakentajia Tampereen, Jyväskylän ja Turun alueilla ja erikoistunut aluekehityshankkeisiin Uudellamaalla. Keski- ja Itä-Suomen Pohjola Rakennus perustettiin keväällä 2015.

”Tähtäämme Kuopion alueen johtavaksi asuntorakentajaksi muutaman vuoden sisällä. Tavoitteena on käynnistää 150 omaperustaisen asunnon rakentaminen Kuopiossa vuoden 2017 aikana. Strategiamme mukaisesti rakennamme oman hankekehityksemme siivittämänä kohtuuhintaisia koteja hyvällä sijainnilla ja laadusta tinkimättä. Vahvuutemme on ketterä, joustava organisaatio, joka pystyy sopeutumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Lähtökohtamme on se, että kuuntelemme asiakasta ja vastaamme heidän toiveisiinsa ja tarpeisiinsa – rakennamme asiakkaan arvoisia koteja”, aluejohtaja Risto Pennanen kertoo.

Kokonaisuudessaan Keski- ja Itä-Suomen Pohjola Rakennuksella on rakenteilla 300 asuntoa ja ensi vuonna tavoitteena on aloittaa 350-400 uuden kodin rakentaminen.

As Oy Kuopion Ruutikellari
– kaksi viisikerroksista kerrostaloa
– 70 asuntoa ja 12 autotallia
– asuntojen koot 25 m2-94,5 m2
– rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2017 ja kohde valmistuu keväällä 2018