Pohjola Rakennus rakentaa kaksi ”Tappara-taloa” Tampereen Haukiluomaan

49904437-07b7-4248-aaa4-fb95a33f6980-main_image

Pohjola Rakennus Oy Häme käynnistää syyskuussa “Kirvesmäeksi” ristityn asuntoyhtiön rakentamisen Tampereen Haukiluomaan.

Tampereen kiekkofanien iloksi Pohjola Rakennus Oy Häme on päättänyt rakentaa Haukiluomaan hallitsevan jääkiekon Suomen mestarin henkeä kunnioittavan, kahdesta talosta koostuvan asuntoyhtiön. ”Tappara-talojen” rakentaminen alkaa syyskuussa ja valmista on vuoden 2017 lopulla.

”Niin kutsutut ”Tappara-talot” olivat suunnittelupöydällä viime keväänä, kun kiekkojoukkue vei Suomen mestaruuden, ja aluksi vitsinä uudelle kohteelle annettiin arkkitehdin suunnitelmissa Tapparan väritys. Idea jäi kuitenkin elämään, ja nyt ”Kirvesmäeksi” ristitty asuntoyhtiö on näkemässä päivänvalon”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

190fbc6a-d40a-485b-a0db-882a4b714c90-original

”Olimme erittäin mielissämme kuullessamme, että kevään mestaruusvoittomme oli avaussyöttö tälle asuntohankkeelle, jossa nyt on edetty maaliin saakka ja rakentaminen pääsee käynnistymään. Samaan aikaan kun Haukiluomassa alkaa Pohjolan ”kausi”, käynnistyy meidän oma työmaamme kiekkokaukalossa syyskuun puolessa välissä. Hienoa, että Tampereen kaupunkikuva saa lisää sinistä ja oranssia väriä!” Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kommentoi.

Kohteen valmistuminen sijoittuu loppuvuoteen 2017, jolloin asunnoista on pulaa, kun Tampereelle muuttaa jälleen runsaasti uusia asukkaita muun muassa opintojen perässä. Haukiluoman Kirvesmäen lähellä sijaitsevaan Tohlopin media-alan keskittymään on tullut lisää koulutuspaikkoja sekä työpaikkoja, mutta uusia asuntoja ei ole rakennettu vuosiin.

”Tampereen seudulla on selvä pula erityisesti yksinelävien asunnoista. Me haluamme olla osaltamme vastaamassa tähän kysyntään. Kirvesmäkeen tulee yhteensä 50 asuntoa, jotka kaikki ovat pohjaratkaisuiltaan tehokkaita ja toimivia sekä hinnoiltaan kohtuullisia. ”Tappara-talo” onkin ihanteellinen koti hyviä liikenneyhteyksiä ja ulkoilureittejä arvostavalle – ja tietenkin kiekkofanille”, Pohjola Rakennus Oy Hämeen hankekehitysjohtaja Harri Kiviranta kertoo.