Pohjola Rakennus Oy:n tehokas toiminta toi hyvän tuloksen, liikevaihto kasvoi lähes 30 %

pohjolarakennus_sorsapuisto

Tampere-talon naapuriin, Sorsapuistoa vastapäätä on rakenteilla Asunto Oy Tampereen Sorsapuiston Tähti, joka on nimensä mukaisesti kaupunkiasumisen parhaimmistoa. Lähes sadassa asunnossa on vaihtoehtoja tehokkaasta yksiöstä avaraan 125 neliön asuntoon. Monista asunnoista on upeat puistonäkymät. Pysäköintitilat ovat sujuvasti autokansilla talon alla. Rakennukseen tulee viisi liiketilaa. Tampereen kehityssuunnitelmissa alue tulee olemaan osa ydinkeskustaa.

Pohjola Rakennus -konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 85,2 miljoonaa euroa. Haastavasta taloustilanteesta huolimatta kasvua oli 28,5 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen (66 miljoonaa). Liikevoitto oli 5,3 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen yli 51 prosenttia (3,4 miljoonaa). Tulos on huomattavasti parempi kuin talonrakennuksen alalla keskimäärin.

Konsernin muodostavat emoyhtiö Pohjola Rakennus Oy Sisä-Suomi sekä tytäryhtiöt Pohjola Rakennus Oy Uusimaa, Häme ja Infra.

vantaankvartsikivi

Pohjola Rakennus Oy Uusimaan omaperusteista tuotantoa oleva Asunto Oy Vantaan Kvartsikivi on 50 asunnon kerrostalo, joka valmistuu helmikuussa 2016 Vantaan Kivistössä. Pohjola Rakennus Oy Uusimaa on saavuttanut nopeasti vahvan aseman pääkaupunkiseudulla toimivien rakennusliikkeiden joukossa.

– Hyvän tuloksen edellytyksenä on tuotantomme tehokkuus ja suhdanteiden hallinta. Onnistuimme esimerkiksi asukkaille ja sijoittajille suunnatussa asuntokaupassa. Osasimme analysoida markkinat oikein, suunnitella asuntotuotannon todellisen kysynnän mukaan sekä tuottaa kilpailukykyiseen hintaan, konsernijohtaja Juha Metsälä toteaa.

Metsälän mukaan Pohjola Rakennuksen konsernirakenne mahdollistaa tytäryhtiöiden joustavan ja kustannustehokkaan toiminnan.

2015-03-10 13_30_16-juteinikeskus_pohjolarakennus.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

 

Pohjola Rakennus Oy Häme voitti viime vuonna Hattulan kunnan uuden monitoimikeskuksen, Juteinikeskuksen, urakan. Urakan arvo on noin 9,5 miljoonaa euroa. Juteinikeskus valmistuu ensi vuonna

– Yrityksemme yksi toimintamalli on tiedolla johtaminen. Pohjola Akatemiamme varmistaa henkilökunnan yhteiset toimintatavat ja yrityskulttuurin. Tytäryhtiöiden ylin johto on yhtiömme osakkaita eli asiakkaamme kohtaavat neuvotteluissa aina suoraan yhden omistajista, Juha Metsälä sanoo,

Asiakkaiden luottamuksesta kertoo historiallisen korkea tilauskanta.

Juha Metsälä uskoo Pohjola Rakennuksen kasvun vuosien jatkuvan. Suunnitelmissa on tämän vuoden aikana perustaa uusi tytäryhtiö Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi. Tämän vuoden liikevaihdoksi on budjetoitu 107 miljoonaa euroa.

Pohjola Rakennus Oy -konsernin toimintavuosi 2014

  • Liikevaihto 85,2 M€
  • Liikevoitto 5,3 M€
  • Oman pääoman tuotto 18 %
  • Omavaraisuusaste 46 %
  • Työllistää noin 700 henkilöä, joista omaa henkilökuntaa 70
  • Asuntoja valmistui reilut 600 ja noin 800 asunnon rakentaminen aloitettiin