Pohjola Rakennus nousi suurimmaksi asuntorakentajaksi Pirkanmaalla ja Jyväskylässä

5b1bfd68-8ef0-461b-ae51-6a9164a0385f-main_image

Jyväskylän Joenranta on neljän luhtitalon kokonaisuus, joka valmistuu Äijälänrantaan vuonna 2017. Pohjola Rakennus valmistelee Jyväskylään ja Kuopioon noin 200 asunnon aloitusta vuoden 2017 alussa.

Pohjola Rakennus on noussut asuntorakentamisen markkinajohtajaksi Pirkanmaalla ja Jyväskylässä ja Turussakin rakennusliike on kolmen suurimman joukossa. Pohjola Rakennuksella on tällä hetkellä käynnissä yhteensä yli 1600 asunnon rakentaminen – enemmän kuin yrityksen historiassa koskaan. Tahti ei näytä laantumisen merkkejä, vaan ennen vuodenvaihdetta käynnistyy vielä noin 540 asuntoaloitusta.

Pohjola Rakennuksella on tällä hetkellä rakenteilla Pirkanmaalla 651, Uudellamaalla 487, Jyväskylässä 257 ja Turun seudulla 225 asuntoa.

”Olemme onnistuneet monin tavoin täyttämään markkinan tarpeet. Kustannustehokkaalle, hyvin konseptoidulle rakentamiselle on ollut kysyntää. Olemme olleet myös aktiivisia kaavakehityksessä ja saaneet näin sopivia aluerakentamishankkeita hyvillä sijainneilla. Tapamme katsoa ja tehdä asioita eri tavalla on avannut uusia mahdollisuuksia”, konsernijohtaja Juha Metsälä kertoo.

Pohjola Rakennus on vuonna 1989 Tampereella perustettu rakennusliike, jonka pääkonttori toimii Helsingissä. Yhtiö on laajentunut viime vuosina voimakkaasti. Uudellamaalla on toiminut tytäryhtiö vuodesta 2013 ja Länsi-, Keski- ja Itä-Suomessa toiminta käynnistyi keväällä 2015. Infrarakentamiseen keskittyvä Pohjola Rakennus Oy Infra perustettiin vuonna 2014. Pohjola Rakennus on noussut toiminta-alueillaan nopeasti asuntorakentamisen kärkeen.

Kiivas tahti vain kiihtyy entisestään, kun lähestytään ensi vuotta. Vielä ennen vuoden loppua käynnistyy Uudellamaalla 230, Pirkanmaalla 250 ja Turussa 60 asuntoaloitusta.