Pohjola Rakennukselle suururakka – Tesoman Koulun ja Päiväkodin rakentaminen

2016-06-01 1aaa2_27_07-Pohjola Rakennus_mediatiedote_Tesoman koulu.pdf - Nitro Reader 3
Pohjola Rakennus ja Tampereen Kaupungin Tilakeskus Liikelaitos ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Tesoman Koulun ja Päiväkodin rakentamisesta Tampereen Tesomalle. Uusi koulu tulee sijoittumaan vanhan Tesoman Koulun tontille. Urakkaan kuuluu myös vanhan koulun saneeraaminen siltä osin kun vanhaa koulua ei pureta. Tesoman Koulu ja Päiväkoti on ensimmäisiä näkyviä vaiheita koko Tesoman alueen uudistumisessa. Kesällä valmistuvan Tesoman liikuntahallin lisäksi Tesoman alueelle on tulossa mm. uusi jäähalli, kauppakeskus ja mittavasti uudisasuntotuotantoa.
Projektin hankekoko on suuri ja kaikkiaan rakennettavaa on yli 15.000neliötä. Rakentamisen työllistävä vaikutus on merkittävä, lähes 100 henkilötyövuotta. Rakennukseen tulee sijoittumaan omiin siipiinsä päiväkoti, yläkoulu ja alakoulu. Lisäksi vanhaan koulurakennukseen tullaan saneeraamaan mm. liikunta-, käsityö- ja kuvaamataito-opetuksen tilat. Tilat on tarkoitus ottaa vaiheittain käyttöön siten, että uudisrakennukset valmistuvat helmikuussa 2018.
– Tesoman Koulu ja Päiväkoti on tämän vuoden suurin investointimme ja yksi suurimmista kautta aikain. Rakennukseen tulee esiopetukselle- ja päiväkodille tilat 140 lapselle ja koululaisia rakennukseen saadaan noin 1000. Toteaa Tampereen Kaupungin Tilakeskuksen Toimitusjohtaja Virpi Ekholm.
2016-06-01 12_27_37-Pohjola Rakennus_mediatiedote_Tesoman koulu.pdf - Nitro Reader 3
Pohjola Rakennus sai urakan kilpailun kautta.
– Kohteesta järjestettiin hankintalain mukainen kilpailutus, jossa tarjoukset olivat hyvin linjassa toisiinsa nähden. Olen täysin vakuuttunut, että Pohjola Rakennuksen kanssa tästä yhdessä rakentaen tulee hyvä hanke ja hieno koulu. Toteaa hanketta Tampereen Kaupungin puolesta johtava Antti Lakka.
Pohjola Rakennus –konserni on kasvanut viime vuosina rajusti ja kannattavasti. Pirkanmaan seudulla yritys osallistuu myös tarkoin valikoituihin urakkakilpailuihin, vaikka yrityksen vahva tukijalka onkin omaperusteisessä asuntotuotannossa.
– Jotta voimme kasvaa kannattavasti, tulemme jatkossakin olemaan myös urakkamarkkinoilla mukana. Meillä on hyvä ja tehokas organisaatio, joten miksi emme hyödyntäisi sitä myös julkisissa hankkeissa, toteaa rakennustyöt suorittavan Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.
Pohjola Rakennus toimii projektinjohtourakoinnin periaattein. Tesoman koulu ja Päiväkoti tulee työllistämään satoja Pirkanmaalaisia rakentajia.
– Olemme ottaneet pikkuhiljaa askelia puhtaasta asuntorakentajasta monipuolisen rakentamisen ammattilaiseksi. Tämä on juuri se urakka, jota haluttiin toteuttamaan ja tiettyjä rekrytointejakin tehtiin tällaisia hankkeita silmällä pitäen, hykertelee Pohjola Rakennuksen tuotantojohtaja Miika Oksanen.
Kohteen työmaapäällikkönä toimii Tero Suomilammi ja projektin työpäällikkönä Erkki Ikonen.