Päätoimijasta rakennettiin Lehto Group

matkus-kauppakeskus-kuopiossa

Matkus-kauppakeskus Kuopio

Rakennuskonsernin kaikki liiketoiminnot yhtenäistetään uuden Lehto-brändinimen alle.

Suomen suurimpiin rakennus- ja kiinteistöalan konserneihin kuuluva Päätoimija on vaihtanut nimensä Lehto Group Oyj:ksi. Viime vuosina voimakkaasti kasvanut konserni haluaa liiketoiminnan yhdistämisellä Lehto-brändin alle yhtenäistää kattavan palvelutarjontansa esilletuontia sekä vahvistaa brändin tunnettuutta.

“Lehto-nimi tulee yhtiön historiasta ja se on erittäin tunnettu ja hyvämaineinen. Nimenä se on helppo käyttää, lyhyt ja ytimekäs sekä vailla ääkkösiä”, perustelee Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

Konserniin kuuluu jatkossakin kahdeksan tytäryhtiötä, joiden liiketoimintaan nimenmuutos ei tuo muutoksia. Konsernin liikevaihdosta merkittävä osa on syntynyt Rakennusliike Lehto Oy:ssä.

“Näin Lehto Group Oyj oli luonnollinen valinta emoyhtiön nimeksi ja Lehto-nimi koko konsernin yhteiseksi brändinimeksi. Konsernin tytäryhtiöiden juridiset nimet jatkavat ja säilyvät taustalla”, Hannu Lehto kertoo.

Lehto Groupin pääkonttori sijaitsee Kempeleessä ja tytäryhtiöiden toimipaikat ympäri Suomea. Yhtiöt keskittyvät palvelemaan asiakkaita Lehto Groupin neljällä palvelualueella eli toimitiloissa, asunnoissa, hyvinvointitiloissa sekä korjausrakentamisessa.

“Brändiuudistus oli tarpeellinen, koska yhtiön rakennetta ja palvelutarjonnan kokonaisuutta oli asiakkaan hieman vaikea hahmottaa. Nyt palvelutarjontamme on selkeästi jaoteltu neljään alueeseen”, toteaa konsernin markkinointipäällikkö Miia Kiiskinen.

Voimakasta kasvua

Lehto Groupin juuret ulottuvat vuoteen 1985, jolloin Rakennusliike Mustonen&Lehto Oy perustettiin. Myöhemmin yhtiön nimi muuttui Rakennusliike Lehto Oy:ksi, ja vuonna 2008 syntyi Päätoimija-konserni.

Toimitusjohtaja Hannu Lehto muistelee hymyssä suin ensimmäisiä omia isoja urakoitaan 80-luvulla. Yksi mieleenpainuvimmista oli Utajärven kirkon katon tervaustyö. Urakkatarjous oli tuolloin 65 000 markkaa, kun seuraavan yhtiön tarjous oli ollut satatuhatta markkaa enemmän.

“Kyllä silloin mietittiin, kuinka tästä selvitään. Nukuimme kirkon lehtereillä, koska ei ollut varaa majoitukseen. Urakka tehtiin pois ja lopulta vähän jäi viivan allekin”, Lehto kertoo hymyillen.

Jo niiltä ajoilta ovat periytyneet yhtiön perusarvot: tehokkuus, rohkeus, vastuullisuus, asiakaskeskeisyys ja yhteisöllisyys. Sama tekemisen tapa seuraa mukana, oli kyseessä sitten Utajärven kirkon katon tervaus tai vaikkapa 49000 neliön Matkus-kauppakeskuksen rakentaminen Kuopioon muutama vuosi sitten.

Vahvaa yrityskulttuuria on haluttu vaalia, kun henkilökuntamäärä on noussut vuosien varrella jo 460:een ja yhtiön liikevaihtokin kipusi vuonna 2014 yli 170:een miljoonaan euroon. Kasvu on jatkunut vahvana senkin jälkeen.

“Toiminnassamme yhdistyvät edelleen suuren rakennusliikkeen volyymiedut sekä pienen rakennusliikkeen ketteryys ja asiakasymmärrys. Kehitämme jatkuvasti kaikkea toimintaamme voidaksemme tarjota asiakkaillemme aina ylivoimaista kumppanuutta. Talousohjatun rakentamisen toimintamallimme tehostaa rakentamisen yleisiä käytäntöjä”, konsernin liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki kuvailee.

Lehto Group Oyj:hin kuuluvat sen täysin omistamat tytäryhtiöt Rakennusliike Lehto Oy, Rakennuskartio Oy, OptimiKodit Oy, Rakennusliike Koivukoski Oy, Remonttipartio Oy, Takuuelementti Oy, Lehto Bygg Ab sekä Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy.

www.lehto.fi