Ounasrinteen koulu- ja neuvolarakennusten purkutyöt käynnistyneet

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy allekirjoitti viime viikolla Ounasrinteen koulu- ja neuvolarakennusten purkutöiden urakkasopimukset Lapin Timanttisahaus Oy:n kanssa. Varsinainen rakennusten purkutyö on käynnistynyt eilen maanantaina.

–          Ennen purkutöiden aloitusta koko urakka-alue on aidattu. Alue on työmaa-aluetta, jossa sivullisten liikkuminen ilman lupaa on kielletty, neuvoo Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Alaluusua alueen asukkaita.

Aluksi puretaan rakennuksista kalusteet, jotka eivät ole kelvanneet jatkokäyttöön sekä lattiapinnoitteet. Nämä menevät sekajätteeksi kaatopaikalle. Ikkunat ja suurelta osin väliovet menevät hyötykäyttöön

–          Purkaminen on aloitettu rakennuksen itäpäädystä. Itse rakennusten purkaminen tehdään kaivinkoneella. Betoni- ja tiili-materiaali kuljetetaan kuorma-autoilla Saarenkylän teollisuusalueelle, jossa urakoitsija murskaa kiviaineksen ja joka sitten käytetään paikoitusalueen maapohjan lujitukseen, Heikki Alaluusua kertoo.

Purkutyö on tarkoitus saada loppuun suoritetuksi tammikuun 2015 loppuun mennessä.

–          Itse uudisrakennuksen rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuoden kesäkuussa, Alaluusua toteaa rakentamisen aikataulusta.