NCC uudistaa Rosenlewin entisen pääkonttorin Porissa

ad0f59a2569591ab_800x800ar

Havainnekuva: Gullstén & Inkinen Oy

Oy W. Rosenlew Ab:n entisen pääkonttorin toimitilat Porissa, osoitteessa Antinkatu 2, on päätetty palauttaa alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa liike- ja asuinkäyttöön. Antinkatu 2:n kiinteistö on ollut Porin kaupungin käytössä.

Rakennuksen omistaa porilainen SR-Kiinteistöt Oy. Suunnittelutyön on tehnyt Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy, joka aiemmin on suunnitellut Poriin muun muassa Satakunnan Kansan nykyiset toimitilat Porin Puuvillassa.

Projektijohtourakoitsija on NCC Rakennus Oy. NCC:llä on vankka osaaminen arvokiinteistöjen korjausrakentamisesta. NCC rakentaa parhaillaan Porin keskustassa myös Satakunnan Ammattikorkeakoulun SAMKin uutta kampusta.

b4d2be730b7d9eab_800x800ar

9e572c5e1cadacb7_800x800ar

Vanhaa kunnioittaen
Kiinteistön omistaja SR-Kiinteistöt Oy on toteuttanut Porin Antinkatu 2:ta koskevan rakennushistoriallisen selvityksen. Pääkonttorin kulttuurihistoriallisesti arvokkaimmat osat säilytetään mahdollisimman tarkoin. Vuonna 1854 valmistuneen talon ensimmäisen kerroksen tilat entisöidään ja säilytetään alkuperäisessä asussaan.

Vanhan osan toisen kerroksen asuinhuoneistot ja vierastilat aputiloineen entistetään takaisin asuinkäyttöön. Suunnittelussa on lähdetty siitä, että huoneistot palautetaan lähes alkuperäisten piirustusten mukaisiksi. Arvokkaat vanhan osan toimistohuoneet kalusteineen säilytetään alkuperäisessä asussaan ja muodossaan.

NCC Rakennus Oy:n Satakunnan aluepäällikkö Sami Nyroos arvioi rakennustyöhön kuluvan aikaa noin kaksi vuotta, ja hankkeen työllistävä vaikutus on lähes 130 henkilötyövuotta.
– Rosenlew on Porin rakennushankkeiden joukossa suuri kohde, jolla on merkittävää työllistävää ja taloudellista vaikutusta. Pidämme hanketta vaativana, mutta toisaalta meillä on laajaa kokemusta vastaavien kohteiden rakentamisesta, Nyroos sanoo.