Moduulirakentaja Lehto Group jatkoi kasvuaan viime vuonna

Talousohjattuun rakentamiseen keskittyvä rakennuskonserni Lehto Group jatkoi viime vuonna edelleen kasvuaan.

Yhtiön liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 61,1 prosenttia 275,6 miljoonaan euroon. Vuonna 2014 liikevaihto oli 171,1 miljoonaa euroa ja vuotta aiemmin 113,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön liikevoitto kasvoi 27,2 miljoonaan euroon, kun vuonna 2014 liikevoittoa kertyi 5,8 miljoonaa euroa. Vuoden 2015 liikevoittoprosentti oli jo 9,9 prosenttia. Vuotta aiemmin se oli 3,4 prosenttia.

“Kasvun taustalla on monta tekijää. Olemme onnistuneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin tekemällä asunnon ja toimitilan hankinnan tai rakennuksen remontin helpoksi asiakkaalle. Talousohjattu rakentaminen pitää sisällään hankkeen kustannusohjatun suunnittelun ja tehokkaan toteutuksen. Lisäksi Lehto Group voi osallistua mahdollisesti rahoituksen järjestämiseen ja sijoittajien hankkimiseen”, toteaa Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

Suomen suurimpiin rakennus- ja kiinteistöalan konserneihin kuuluva Lehto Group kasvoi kaikilla neljällä palvelualueellaan – toimitiloissa, asunnoissa, hyvinvointitiloissa ja korjausrakentamisessa.

“Olemme pystyneet pitämään kustannustason alhaisena järkevän moduuleihin ja konsepteihin perustuvan suunnittelun ja tuotannon avulla”, Lehto perustelee.

Myös tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä kaikki palvelualueet ovat kasvussa. Lehto Groupille on valmistumassa tänä syksynä uusi moduulituotantoa lisäävä tehdas Oulaisiin. Tarkoitus on myös käynnistää konseptointiin ja moduuleihin perustuvan koulumalliston myynti julkiselle sektorille.

”Talousohjatun rakentamisen toimintamalli kiinnostaa yhä laajemmin. Lehto on saanut uusia asiakkaita myös ammattimaisista kiinteistösijoittajista, eläkeyhtiöistä ja rahastoista. Vuonna 2015 myimme 832 asuntoa asiakkaille pääasiassa pk-seudulla”, kertoo liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki.

Lehto Group -konserniin kuuluvat sen täysin omistamat tytäryhtiöt Rakennusliike Lehto Oy, Rakennuskartio Oy, OptimiKodit Oy, Rakennusliike Koivukoski Oy, Remonttipartio Oy, Takuuelementti Oy, Lehto Bygg AB sekä Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy.